28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 23 Januar 2014 04:23

Cosa Nostra u Ekranu 12.02.

Umjetnička grupa ''SATYA'' i Family Centar Ekran u srijedu 12. FEBRUARA sa početkom u 19:00 sati  vam predstavljaju hit komediju „COSA NOSTRA“
u izvođenju Minke MUFTIĆ i Elme AHMETOVIĆ

 

O UDRUŽENJU UMJETNIČKA GRUPA ''SATYA''

Udruženje Umjetnička grupa ''SATYA'' registrovano je tek 17 mjeseci, a već ima iza sebe 3 predstave: komediju ''Cosa Nostra'', predstavu za srednoškolce ''Ja sam životinja'' i predstavu za osnovce ''Imamo učiteljicu za čistu peticu''. Udruženje čine profesionalci ali i mladi umjetnici željni praktičnog rada, koje ostvaruju kroz ovo udruženje. Predsjednica Udruženja je istaknuta bh. glumica Emina Minka Muftić.


O PREDSTAVI ''COSA NOSTRA''

''Cosa Nostra'' je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (''Viza za budućnost'', ''Lud, zbunjen, normalan'', ''Nebo iznad krajolika'', ''Belvedere'') i Elma Ahmetović mlada glumica Pozorišta mladih koja privremeno  mijenja Belmu Košutić koja je na porodiljskoj pauzi.  Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Saradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana rediteljka Mirela Trepanić poznata po režiji hit komedija ''Ja, mahaluša'' i ''Ja, mahalac''.

Trajanje predstave je 70 min.

 

Ulaznice po cijeni 5 KM već od danas možete potražiti na kino blagajnama.
Informacije i rezervacije mjesta na broj 032 407 518.

 

EKRAN PR TEAM
www.multiplexekran.ba

Povezani članci (by tag)