23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Decembar 2013 22:00

Foto-Liga navijača:Bayern prvak

Odigrano je i posljednje kolo 1. sezone Lige navijača, projekta koji je na jedno mjesto uspio okupiti oko stotinu mladih ljudi, zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Kroz 14 kola snage je odmjeravalo 8 ekipa koje su se uspjele naći na spisku organizatora za 1. sezonu. Iako se u Ligu pokušalo uključiti preko 16 ekipa najuporniji su bili kapiteni ekipa navijača Manchester Uniteda, Bayerna, Barcelone, Borussie Dortmund, Real Madrida, Milana, PSGa i Galatasaraya.
 
pogledajte foto galeriju na linku:
 
Nakon posljednjeg kola organizator je sa radošću mogao da kaže da je projekat uspio. Preko stotinu učesnika je kroz 56 utakmica, bez prisustva sudaca, uspjelo proći bez ijednog incidenta. Sklopila su se mnoga prijateljstva, zabave i rekreacije nije manjkalo kao ni takmičarskog duha koji je ideja Lige unijela u svakodnevno zeničko sivilo. Koliko je ovaj projekat bio zanimljiv učesnicima govori činjenica da su se do posljednjeg kola borili za što bolju poziciju na tabeli bez obzira što u nagradnom fondu nema ničega osim prestiža naslova prvaka Lige navijača, a već se postavljaju pitanja o početku 2. sezone. Na adresu organizatora svakodnevno stižu nove prijave ekipa.
 
Organizator još uvijek ne želi objaviti datum početka nove sezone. Trenutno se radi na registraciji Lige, pripreme oko konkretizacije propozicija i pravila takmičenja privode se kraju tako da se može očekivati da naredna sezona bude mnogo organizovanija. Arena Zenica pokazala je da ovaj grad ima savršeno mjesto za realizaciju kvalitetnih ideja i projekata, a organizator Lige u saradnji sa Lokalnim omladinskim vijećem Zenica već slaže kockice oko održavanja Kupa navijača na terenima Arene kada će biti uručene nagrade najboljima u protekloj sezoni Lige navijača.
 
Prvo mjesto na tabeli Lige od samog početka uspjela je sačuvati ekipa navijača minhenskog Bayerna koja je sa 35 osvojenih bodova odnijela naslov prvog šampiona Lige navijača, dok je golman najbolje ekipe, Amel Skomorac, pokazao najbolje reflekse i sa samo 42 primljena gola ponio naslov najboljeg golmana 1. sezone Lige navijača. Ipak, napadač Bayerna, Nihad Pašalić, nije uspio stići najefikasnijeg strijelca Lige Amira Gavranovića koji je postigao nevjerovatnih 81 pogodak od 183 koliko je postigla njegova ekipa navijača Manchester Uniteda što im je bilo dovoljno da budu najefikasnija ekipa Lige.
 
Organizator Lige se već nekoliko puta u toku odigravanja takmičenja zahvalio svim učesnicima na fer i korektnim nastupima i sjajnoj atmosferi tokom odigravanja utakmica. Ostaje čekati detalje oko nastavka ovog zanimljivog i jedinstvenog projekta za koje vlada interesovanje svih ljubitelja nogometa u Zenici.