25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 27 Oktobar 2013 22:46

Zeničani na Mrakovici

Lijepo vrijeme i sunčane dane "Miholjskog ljeta" članovi Planinarskog društva Tajan-Lisac“ Zenica su iskoristili i ovog vikenda uzvratili posjetu Planinarskom društvu „Mrakovica“ iz Kozaraca. Ovom prilikom sa članovima PD „Krajina“ Cazin i domaćinom posjećen je Nacionalni Park i spomenik Kozara na Mrakovici, gdje su zajedničkim kozaračkim kolom ispred samog spomenika dokazalai da među planinarima nema granica.

 

Poslije obilaska Mrakovice izvršen je uspon na Kozarački kamen, kota sa koje se pruža prelijepa panorama prema Prijedoru, Kozarcu i Banja Luci. Po dolasku u grad zajedno se je otišlo na spomen obilježje i odata počast svim nastradalim mještanima i šehidima koji su 1992 godine nastradali u proteklom ratu.

 

Ovom druženju učestvovalo je pedesetak planinara gdje su domaćini goste srdačno dočekali a još ljepše otpratili uz obečanje da će u proljeće doći u Zenicu i obići planinu Lisac. Ovom prilikom pohod na Mrakovicu pratila je ekipa TV ekipa iz Njemačke gdje je napravila reportažu druženja planinara.

 

Kapo Bernadin