Printaj ovu stranu
subota, 12 Oktobar 2013 12:43

Večeras-Movie club: Polaroid trip

U Movie Clubu Ekran, u subotu 12. oktobra, održat će se promocija prvog albuma benda POLAROID TRIP “Cestama”, sa početkom u 20.30 sati.

 

Nakon nekoliko rekreativnih i neobaveznih proba, te gomile neizbrušenih ideja, dionica i „vožnji“ - ekipa sačinjena od trojice ljubitelja muzike je u maju 2010. godine odlučila da formalno osnuje band Polaroid Trip koji će svoju energiju fokusirati na autorske pjesme. Uskoro nakon osnivanja, bend ujedno počinje i sa snimanjem svojih prvih pjesama na b/h/s jeziku te se sprema da u 2011. izađe na binu i izbori se za svoje mjesto na muzičkoj sceni. Krajem te iste godine bend osvaja prvo mjesto na Jaegermusic Nights festivalu, te kao nagradu dobiva snimanje albuma u Skirlibaba studiju, u izdavaštvu Fondacije Ekipa. Sa snimanjem albuma počinju na jesen 2012.godine. Težnja benda je stvara pjesme sa specifičnim balansom melodije, osjećaja i energije umotanih u moderni zvuk i ritam. Iako se utjecaj europskih, američkih i australskih bendova ne može negirati, Polaroid Trip ne želi zanemariti ni ostavštinu naslijeĎenu od ex-Yu pop-rock bendova. U početku je band djelovao kao trio kojeg su činili Damir Zirojević, Branislav Kašćel i Ivan Vidović, a uskoro im se pridružio i Sead Fadilpašić kao izuzetno pojačanje na gitari te Ivan Križanac za mikrofonom. Početkom 2013. bendu se pridružuje Sandro Zjajo za bubnjevima.

Ne želimo se ograničavati strogim muzičkim žanrovima, želimo stvarati pjesme prema trenutnim osjećanjima. Želimo svirati i povesti slušaoce na putovanje kroz vrijeme, kroz sjećanja i probuditi usnulog Čovjeka u svakom od nas.

Ivan Vidovć

Posljednje od

Povezani članci (by tag)