26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 Oktobar 2013 07:19

Tvrle ekolog punio BNP

U protekla dva dana, na Velikoj sceni BNP Zenica, Forum građana Zenice je prezentirao aktivnosti projekta "TVRLE EKOLOG" za učenike pet zeničkih Osnovnih škola, za djecu starije grupe vrtića BAMBI Zenica i za druge posjetioce. Samo na dvije, od šest, predstava nisu korištene pomočne stolice, što govori da je u ponedjeljak i u utorak TVRLETA gledalo oko 2.500 djece. Impresije uposlenika BNP-a, nastavnika, djece, predstavnika općine Zenica i medija su veoma pozitivne, što je odličan temelj, obzirom da TVRLE planira obići kompletnu Federaciju BiH.

 

Do ovog trenutka odigrano je 19 predstava “RECIKLAŽA NIJE GNAVAŽA” i podijeljeno 4.200 magazina “SUPER TVRLE SPAŠAVA PRIRODU” za djecu iz 12 zeničkih osnovnih škola i za djecu iz Sarajeva, gdje smo učestvovali u sklopu projekta “NOČ ISTRAŽIVAĆA”.

 

Plan je da TVRLE do kraja 2013 godine svoje aktivnosti prezentira učenicima ostalih zeničkih osnovnih škola, te da posjeti djecu u općinama Posušje i Prozor – Rama. Za februar 2014 godine dogovoreno je da projektne aktivnosti prezentiramo djeci u svih osam općina Unsko – Sanskog kantona.