Printaj ovu stranu
četvrtak, 03 Oktobar 2013 22:54

Radioamateri na Smetovima

Na terenima Smetova održano je deveto takmičenje u amaterskoj radiogoniometriji na ultra kratkim talasima.. Svih devet takmičenja organizovana su sa ciljem da se na području Bosne i Hercegovine uključi što veći broj radioamatera u ovu atraktivnu diciplinu. Ultrakratkotalasno takmičenje u amaterskoj radiogoniometriji, na našem području kao interesantna disciplina privukla je dosta novih takmičara kao iklubova  te iste  navela da nabave potrebnu opremu i uključe se u takmičenja s ciljem sticanja iskustva za učešće na medjunarodnim takmičenjima .

 

Ovaj put uspjeli smo obezbijediti sponzorstvo  BH Telecoma tako da nije bilo kotizacije za takmičare i goste. Organizacija samog takmičenja zahtijeva veliko poznavanje, ne samo tehnike koja se koristi u vrijeme takmičenja, nego i kartografije terena kao i propozicija koje se primjenjuju u Bosni i Hercegovini.

Propozicije za ARG BiH su sklađene sa međunarodnim koje donosi IARU (  http://www.iaru-r1.org  )

Veliki dio takmičenja organizovali su mladi ARG takmičari Mirza Spahić i Zlatko Šarić.

Na uručenju osvojenih pehara, medalja i diploma, velikim pljeskom svi učesnici su zahvalili organizatorima na uloženom trudu i uspješnoj organizaciji.

Takmičenju  je prisustvovalo 8 klubova: E71EBS Srebrenik, E71EEE Goražde, E71EZC Zenica, E73EKK Kakanj, E73ESP Stjepan Polje, E74CMN Zavidovići, E71GJK Banovići, E77CFG Brčko sa 38 takmičara i oko 30 gostiju.

 

 

Izvještaj sa takmičenja zajedno sa rezultatima možete preuzeti ovdje: http://www.qsl.net/t91ezc/izvjestaj_jauk2013.pdf  .

 

A slike možete pogledati u našoj galeriji:  https://picasaweb.google.com/115565707804001030554/JAUK2013 

 Za detalje : http://www.qsl.net/t91ezc/ 

 Više informacija na : http://www.qsl.net/t91ezc/kontakt.htm 

 Srdačan radioamaterski pozdrav

 73

Posljednje od

Povezani članci (by tag)