23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 26 Septembar 2013 23:53

Ekran: Peter Gabriel i Queen

Alternativni sadržaji u jesenjoj šemi kino dvorana Family Centra Ekran uz „ Peter Gabriel & New Blood Orchestra 3D“ i „Queen – Hungarian Rapsody“. Zadovoljstvo nam je najaviti da će  dvorane Family Centra Ekran,  počev od oktobra svoje posjetioce obradovati ponudom vrhunskih alternativnih kino sadržaja u kino sezoni 2013/2014.  


Za jesenju šemu vam izdvajamo iz ponude snimke dva nevjerovatna koncerta koja  će bh. publika moći doživjeti samo jednu noć  u visokoj rezoluciji  i odličnim  5.1. surround zvukom  samo u kino dvoranama našeg objekta: „Peter Gabriel & New Blood Orchestra -  Live in London 3D“  i   Queen – Hungarian Rhapsody: Live In Budapest 1986

 

Peter Gabriel – New Blood Live in London 3D

„ Omniverse Visions sa zadovoljstvom predstavlja Peter Gabriel i New Blood Orchestra u nevjerovatnom 3D i Dolby Digital surround zvuku „

Petak, 11. oktobar od 20.30 sati

SAMO JEDNU NOĆ!

Ulaznica 10 KM.

Legendarni Peter Gabriel se vraća na binu sa nekom vrstom inovativnih i vizionarskih performansa za koje je poznat. Sniman u  3D  i  HD  u martu 2011, na rasprodanom londonskom Hammersmith Apollo, sa višestrukim video ekranima, praćen orkestrom od 46 članova, i bendom u cjelosti, Gabriel izvodi selekciju novih i bezvremenskih hitova uključujući i  Don’t Give Up, Red Rain,  i In Your Eyes. Gabrielovi koncerti su uvijek gozba fantazije i kreativnosti – ovdje je dao sve od sebe.

Noć predvodi pregršt cover verzija s prošlogodišnjeg Scratch My  Back projekta  (Radiohead and Arcade Fire) . Kako bilo New Blood- ov  primarni zadatak je bio prezentovati Peterove pjesme uz orkestralnom okruženju odabrane iz njegove solo karijere kao što je Sledgehammer i Biko.Odustajanjem od tradicionalnog rokerskog oružja – bez gitara, basa ili bubnjeva – tekstovi su bili ogoljeni, dobivajući novo značenje tokom godina.

“The New Blood Orchestra su bili jednostavno fantastični .……..vukli su, izvlačili i donosili najbolje.” 

 

 

Queen – Hungarian Rhapsody: Live In Budapest 1986

Izvorno sniman  1986, ovaj važan film prepakovan u visoku rezoluciju i odlični 5.1. surround zvuk i svoj prvi  snimak digitalnom kamerom sa 25 minuta dokumetarnim uvodom koji prati  legende roka, grupu Queen, od tek završenog hisorijskog nastupa 13 jula 1985 na Live Aid , pa sve do koncerta u Budimpešti.  

 

Petak, 08. novembar  od 20.30 sati

SAMO JEDNU NOĆ!

Ulaznica 10 KM.

 Kao dio potpuno uspješne 1986 magične turneje, Queen su po prvi put bili u mogućnosti da uključe Mađarsku u  svoj raspored. To je bio i posljednji koncert na kojem se nastupio Freddie Mercury. Tri godine prije pada Berlinskog zida, ovo je bio najveći koncert ikada izveden na Nepstadion u Budimpešti, i prvi zapadnjački rok koncert izveden na stadionu iza željezne zavjese. Bilo je to od velike važnosti za Mađarske vlasti i filmsku industriju, jer je grupa  najboljih  kamermana i tehničara iz cijele zemlje dovedena da snime film. Postavljen za  80,000  fanova, koncert uključuje omiljene hitove kao što je Bohemian Rapsody, Crazy Little Thing Called Love, I Want To Break Free and We Are The Champions. Koristeći vrhunske snimke proba, intervjua sa bendom tokom Magične turneje, od kojih neki nikad nisu viđeni prije – ovaj fascinantni uvod je specijalno kreiran za kino dvorane.

 

EKRAN PR TEAM

www.multiplexekran.ba