19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Septembar 2013 07:24

Sutra Svi na bicikla

Obilježavajući 21. septembar, Svjetski dan bez automobila, Biciklistički klub „Zenica“ , uz finansijsku podršku Općine Zenica u subotu, 28. septembra, organizuje akciju „Svi na bicikle“, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji, organizovanoj tim povodom.

 

- Ovo je ekološka akcija, kao i Svjetski dan bez automobila, koji se organizuju da bi se skrenula pažnja javnosti na problem sve većeg aerozagađenja od automobilskih izduvnih gasova, te na potrebu masovnijeg korištenja bicikla, kao alternativnog prevoznog sredstva, ističe Selmir Čolaković, stručni saradnik za nevladin sektor u Službi za društvene djelatnosti Općine Zenice, napominjući da podržavaju sve programe i projekte, koji djeluju na razvoju zdravog načina života i prevenciji zdravlja.

 

Akcija „Svi na bicikle“ organizuje se za sve zainteresovane od 7 do 77 godina. Polazak biciklista je u subotu u 11 sati sa zeničkog Trga Alije Izetbegovića, a voziće se starom cestom do mjesne zajednice Janjići, dok je povratak planiran u 14 sati, napominje Anto Jozić, predsjednik Biciklističkog kluba Zenica, očekujući oko 700 učesnika. Pokrovitelj akcije je Općina Zenica, a organizator je obezbijedio i skromne nagrade za učesnike.(Vesna J. RTVZE)