24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 08 Septembar 2013 09:12

Liga navijača Zenica

U gradskoj areni Zenica je odigrano 1. kolo "Lige navijača evropskih klubova". Grupa zeničkih entuzijasta odlučila je odlaske na malonogometne termine podići na viši nivo te su u nešto više od dva mjeseca od ideje prešli na realizaciju.

 

"Malonogometni termini na kojima se sastane desetak zaljubljenika u taj sport okupe barem polovicu onih koji se dođu rekreirati bez nekog posebnog motiva za dobrim rezultatom, što kod ostatka ekipe izazove stres i ljutnju, a vjerujem da nitko od njih nije stigao na termin zbog toga. Ideja Lige je da kod učesnika stvori motiv i želju za dobrim rezultatom gdje je svaka pobjeda u Ligi nagrada sama po sebi." - kaže idejni tvorac Lige i kapiten navijača Reala, Kerim Sačak.

 

Može se reći da je projekat na pravom putu. Za prvu sezonu prijavljeno je osam ekipa od kojih svaka broji po deset igrača, među kojima je i nekoliko bivših profesionalaca. Učesnici su samostalno snosili troškove nabavke opreme i uplate dvorane, ali sudeći po utakmicama koje su odigrane u okviru priprema pred početak Lige, za prijavom nimalo ne žale. Iako ne postoji novčana nagrada želja za osvajanjem naslova prvaka u 1. sezoni Lige ne izostaje. Liga već ima oficijelnu FB stranicu na kojoj su predstavljene ekipe i učesnici, a redovno će se nadpounjavati rezultatima i tabelama najboljih ekipa, stijelaca, golmana,... 

 

Izvučeni su parovi, dvorana uplaćena, a na adresu organizatora već pristižu prijave za narednu sezonu. "Ove sezone za naslov prvaka borit će se osam prijavljenih ekipa. Obzirom da na našu adresu stiže veliki broj prijava od strane novih ekipa narednu sezonu ćemo proširiti za maksimalno četiri tima jer ne želimo da stvorimo nešto što ne bi mogli da kontrolišemo."- kaže nam Kerim. Uz Kerima su od samog početka stajali Damir Ališkanović, Afan Abazović, Edin Gazić, Nadis Puljić, Almir Žigo, Mirza Slijepčević i Armin Arifović koji su zasluženo dobili priliku predstavljati ekipe u LIgi kao kapiteni. U dva mjeseca, koliko su trajale prijave za Ligu, kao najodaniji i najvrijedniji navijači u Zenici pokazali su se navijači Real Madrida, Manchester Uniteda, Borussie Dortmund, Barcelone, PSG-a, Milana, Bayerna i Galatasaraya, a koji će od njih najbolje braniti čast omiljenih klubova vidjet ćemo na kraju 1. sezone Lige navijača evropskih klubova Zenica.