Printaj ovu stranu
utorak, 03 Septembar 2013 17:52

S.A.R.S. i Marko Nastić u Zenici

Zenički Energy Team & Control Music prirediće i ove godine Heineken Music Fest u prostorima zeničke Arene. Kako nam je potvrdio DJ Feđa Knajdl, jedan od organizatora, 4. i 5. oktobra biće upriličene dvije večeri svirke kao svojevrsna potpora Generalnom bh. sajmu koji se tih dana održava u Zenici, i to tik uz Arenu.

 

- Potvrđeni su nastupi, pa sa zadovoljstvom objavljujemo da će prvu večer Zeničane i goste ovog grada zagrijavati sjajni srbijanski bend S.A.R.S., koji je već nastupao, a i radio muziku za pozorišnu predstavu u našem gradu. Uz njih, prvu večer svirati će i bend Still Crazy iz Sarajeva, kaže nam Knajdl.

 

Drugu noć na glavnoj bini nastupiće jedan od najpoznatijih DJ-ejeva i producenata jugoistočne Evrope Marko Nastić, a uz njega će tu biti i Vuk Smiljanić i Ady Resacovich, te Control Music Team, Fedja Knajdl, G Edd i  Davor B.

 

 

4343443rfff5555

 

▶ PETAK 04.10.2013

● S.A.R.S. (http://www.sarsbend.com/
● Still Crazy / Sarajevo 
● Cover Art / Zenica 

▶ S.A.R.S.
je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspeo da održi preko 250 koncerata po zemlji i regionu i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU...!!! S.A.R.S. (kratica za Sveže amputirana ruka Satriania srpski je glazbeni sastav osnovan 2006. godine u Beogradu. Njihov zvuk karakterizira širok raspon žanrova; prevladavaju reggae, ska i hip hop. Izniman uspjeh na čitavom prostoru bivše Jugoslavije postigli su pjesmom „Buđav lebac“, koja je postavljena na YouTube bez ikakve promocije zajedno sa spotom izrađenim praktički bez sredstava na kućnom računalu.

▶ Ulaznica za koncert 10 KM do 23h poslije 12 KM
▶ Ulaznica (PAKET) za koncert i party 15 KM
Start 20h 
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂

▶ SUBOTA 05.10.2013

● MARKO NASTIC / Beograd (Recon Warriors, Sake & Vinyl Only)
● VUK SMILJANIC / Beograd (Masai Warriors, Fat Blonde)

● Fedja Knajdl 
● G. Edd 
● Ady Resacovich 
● Davor B.

▶ Ulaznica za party 10 KM do 23h poslije 15 KM
▶ Ulaznica (PAKET) za koncert i party 15 KM 
Start 21

▶ Marko Nastic
proglasen za najboljeg techno DJ Jugoistocne Evrope. Počeo se baviti muzikom još kao 14-godišnjak. Veliki utjecaj na njega imao je njegov ujak sa DJ shopom. Zanimljivo je da je još kao maloljetnik imao rezidencije u beogradskim klubovima “Industria“ i “Omen“.
Danas iza sebe ima mnoštvo nastupa po čitavom svijetu. Osim publike, Marka jednako voli i kritika, kao i kolege s elektronske scene. Sa Dejanom Miličevićem, prijateljem iz djetinjstva, osnovao je 1996. “Teenage Techno Punks“.
Surađujući s mnogim gradskim DJ-ima, postao je ključno ime za promociju srpske techno scene.
Susret sa Slovencima Umekom i Kanzyanijem označio je početak njegove međunarodne karijere.

Veliku ulogu u karijeri imao je i DJ Rush, kao i najjača europska booking kuća “Kne’ Deep“ koja je usmjerena na tvrđi techno i zahvaljući kojoj je Nastić imao prilike nastupati sa svim velikanima techna i obići sve veće europske gradove.


HeinekenMusicFestZenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)