Printaj ovu stranu
subota, 29 Juni 2013 16:15

Održan Coca Cola Cup Zenica

U Gradskoj areni u Zenici, u sklopu trećih BH Telecom Sportskih igara mladih, po prvi put u ovom gradu danas je održan Coca - Cola Cup u malom nogometu za kategoriju '97. godište i mlađe. Takmičenje je svečano otvorio, početnim udarcem, Zijad Softić, pomoćnika načelnika za društvene djelatnosti.  

 

- Mladi iz Zenice su dobri sportisti. Nadam se da će imati priliku svoje umijeće pokazati na finalnom takmičenju, kako bi što bolje predstavili Zenicu, - izjavio je Softić.   

Za Coca - Cola Cup u Zenici prijavljeno je preko 870 dječaka i djevojčica, a najbolji će dobiti priliku da putuju na finalno takmičenje u Sarajevu, koje će biti održano u sklopu BH Telecom Sportskih igara mladih.   

- Finalno takmičenje Igara održaće se u Sarajevu od 20. – 24. avgusta 2013. godine. Kao i u prethodne dvije godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta, - izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.   

Ova manifestacija će, nakon Zenice, biti održana u još 15 gradova.   

O projektu Coca-Cola Cup: U saradnji sa Sportskim igrama mladih, Coca-Cola u Bosni i Hercegovini od ove godine organizuje Coca-Cola kup. Svrha ovog zajedničkog projekta je potaknuti fizičku aktivnost od školske dobi. Turnir potiče aktivan i zdrav način života mladih na zabavan način, s ciljem da postane najveći fudbalski turnir za mlade u Bosni i Hercegovini i pridonese podizanju svijesti o važnosti aktivnog i prije svega zdravog načina života. Coca-Cola Cup je započeo 1998. godine u Meksiku, a danas u njemu učestvuje preko milion mladih iz 12 evropskih zemalja, saopštava organizator.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)