17 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 29 Juni 2013 08:48

Galerija:Noć roka na Vranduku

Sinoć je u Vranduku održana, četvrta po redu muzička manifestacija "NOĆ ROCK 'N' ROLLA" Vranduk 2013. Upravo na mjestu gdje se ustoličavala i branila srednjovjekovna bosanska država, sinoć su se okupili ljudi koje povezuje velika životna strast prema muzici, ljubav prema rock'n'rollu, ali i nostalgija za nekadašnjim vremenima.

 

Cilj ove muzičke manifestacije je druženje i podsjećanje na muziku iz 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka.  Po veoma ugodnom vremenu i u prisustvu nekoliko stotina posjetilaca, rokeri su "zagrijali" prisutne sa starim hitovima. 


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

pripremili Ekrem Imamović i Jasmin Blicko Hadžić

 

 

U tročasovnom programu su nastupili "Kamenjari", "Nina&LowerDose", "Extra 2000" iz Travnika, "Taxi Bend", "Nemoguće vruće", a kao specijalni gost Mladen Vojičić-Tifa sa svojim bendom. U bendu "Kamenjari" svirao je samo jedan stari član benda, osnivač "Kamenjara", Nazif Čamdžić, dok je dvije pjesme uz "Kamenjare" uspješno otpjevala Nazifova kćerka Berina Čamdžić.

 

U prelijepom ambijentu vrandučke tvrđave, manifestaciju je otvorio glavni Menadžer ovog projekta, gospodin Nisvet Abdulović. 

Ovaj projekat je podržan od strane općine Zenica i Turističke zajednice ZE-DO kantona.

Organizator ovog muzičkog događaja je udruženje estradnih izvođača  ZE-DO kantona.

 

Ovaj Projekat egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Općine i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca iz mnogih krajeva. Među posjetiocima je bio i legendarni Seid Memić-Vajta.

 

Zahvaljujući grupi muzičara-entuzijasta u zrelim godinama, inače velikih poklonika rock and rolla, po četvti put zaredom, na Kraljevskom gradu Vranduku odjekivali su zvuci urbane muzike, uz koje su stasale generacije mladih zeničkog kraja. Ovaj projekat, izgleda, ima svoju budućnost, ali i šanse da postane tradicija.

 

Dobrano ispunjena vrandučka citadela poklonicima rock and rolla, dobra svirka i raspoloženje, su obilježili ovu večer. Uručene su i zahvalnice svim bendovima, učesnicima sinoćnje manifestacije.  Ulaz na ovu muzičku manifestaciju bio je slobodan.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

pripremili Ekrem Imamović i Jasmin Blicko Hadžić