18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 25 Juni 2013 07:15

Foto:Streetball Crkvice 2013

„Firma za marketing i promociju „Promotem“, u suradnji sa MZ Crkvice, nakon dužeg perioda inaktivnosti organizuje takmičenje u uličnoj košarci, popularno zvani Streetball, koje će se održati 21., 22. i 23. Juna ove godine. Pod nazivom „Take it to the streets“, cilj nam je promovisati ovu vrstu sporta, te dati doprinos u poboljšanju komunikacije među omladinom. Svjedoci smo tzv. internetskog doba, koji kao posljedicu donosi sve manje druženja, upoznavanja i prijateljskog nadmetanja. Na ovaj način želimo barem na kratko da to promijenimo.“

 

Na ovaj način smo započinjali samu organizaciju Streetball Zenica 2013. Neizmjerno nam je drago da smo uspjeli dati svoj doprinos u svemu gore navedenom. Kao organizatori, naš smo cilj i ispunili! O tome svjedoči posjeta turnira sva 3 dana. 

 

Petak, 21. juni 2013. godine 

 

Dan rezervisan za utakmice grupne faze. Uz paklene vrućine, 12 ekipa je pokazalo šta zna, a posjetitelji su mogli uživati u odličnom basketu. Odlična atmosfera, fer i sportsko natjecanje, dobra muzika i sve je ispalo onako kako smo zamišljali. 8 najboljih u grupnoj fazi izborilo je plasman u četvrtfinale koje se igralo po sistemu knockouta. 

Učesnici četvrtfinala: Merlin , Lucky Luzeri, F.R.I.E.N.D.S. Coffee House 1, F.R.I.E.N.D.S. Coffee House 2, Nets, Zoe – Zoe, Republika Crkvice, Zenica Ink

 

 

Subota, 22. juni 2013. godine

 

Došla su na red četvrtfinala. Na početku samog programa posjetitelji su imali priliku uživati u revijalnoj utakmici između kadetkinja HOKK Vitez i KK Bh Start Zenica. Slavila je ekipa HOKK Vitez rezultatom 13:8. 

Prva utakmica četvrtfinala donijela nam je ogromno uzbuđenje. U fer i sportskom natjecanju između ekipa Zoe – Zoe i Republika Crkvice, u jako napetom i neizvjesnom meču slavila je ekipa Zoe – Zoe rezultatom 15:13 i tako obezbjedila sebi polufinale. U drugoj utakmici četvrtfinala snage su odmjerile ekipe F.R.I.E.N.D.S. Coffee House 1 i Nets. Bolja je bila ekipa Nets i slavila rezultatom 15:10. 

U nastavku, posjetitelji su mogli uživati u plesnoj izvedbi djevojaka plesnog studija „STARS“ gdje su djevojke osvojile veliki aplauz. 

Treća utakmica četvrtfinala, ekipe Merlin – Lucky Luzeri. Interesantan meč gdje je na kraju slavila ekipa Merlin rezultatom 15:7. U posljednjem meču četvrtfinala, u „mahalskom“ derbiju, snage su odmjerile ekipe F.R.I.E.N.D.S. Coffee House 2 i Zenica Ink. Bolja je bila ekipa Zenica Ink te se i više nego lako plasirala u polufinale rezultatom 15:8.  

 

 

 

Prije polufinalnih utakmica, gledatelji su mogli uživati u takmičenju u šutiranju trica. Po duel sistemu, 16 takmičara je okušalo sreću i pokazalo znanje. U samu završnicu tog takmičenje plasirali su se Elvis Gigović – Ashar Dedić ; Benjamin Šišić – Kemal Vejzagić. 

 

Prva polufinalna utakmica je opravdala taj epitet. Ekipa Zoe – Zoe u napetom meču protiv ekipe Nets je slavila rezultatom 15:10 i tako se plasirala u finale Streetball Zenica 2013. Druga polufinalna utakmica, pored samo finala vjerovatno i daleko najzanimljivija utakmica cijelog takmičenja. Ekipe Merlin i Zenica Ink su posjetiteljima priredila vrhunsku predstavu! U meču sa daleko najviše preokreta, slavila je na kraju ekipa Merlin rezultatom 15:12 i plasirala se u finale. 

 

 

Nedjelja, 23. juni 2013. godine

 

Došao je i taj dan! Posljednji dan takmičenje i najzanimljivije utakmice! Utakmica za 3. mjesto, Nets – Zenica Ink, donijela nam je nova uzbuđenja. U jako zanimljivoj utakmici ipak je slavila ekipa Zenica Ink rezultatom 15:11 i postala trećeplasirana ekipa prvog Streetball Zenica 2013. Uslijedilo je zatim finale u šutiranju trica, gdje su snage odmjerili Benjamin Šišić i Ashar Dedić. Najbolji „tricaš“ ovogodišnjeg turnira je ASHAR DEDIĆ. 

 

 

Finale... ZOE – ZOE – MERLIN ... Mnogo naboja, fer i napeta utakmica, sa mnogo uzbuđenja. Ipak, na kraju, nakon 20 minuta igre, bolja je bila ekipa ZOE – ZOE. MERLIN je propustio 15 sekundi prije kraja šansu za pobjedu, što je iskusna ekipa ZOE – ZOE znala kazniti i tako postala prvi pobjednik turnira Streetball Zenica 2013. Diplome i nagrade za najbolje uručio je Mirza Hedžić, jedan od organizatora turnira. 

 

 

Na kraju, fer i sportski turnir, rukovanja nakon svake utakmice, mnogo smijeha, atraktivnih poteza, natjecateljske arogancije. Koristimo priliku da se zahvalimo svima na pomoći u organizaciji turnira. Hvala našim pokroviteljima: Q radio Zenica, Zenica Ink Cobertattoo & Piercing, Caffe bar „PP CLUB“ , kopirnici „Eurocopy“ , F.R.I.E.N.D.S. Coffee House, Almy d.o.o. Zenica, Coca – Cola, sigma.ba, sportzdk.ba, PACIFIK-UNION d.o.o. Zenica... Hvala i svim stanarima zgrade Crkvice 48, Jedinici za specijalnu podršku MUPa ZDK, ekipama HOKK Vitez i KK BH START Zenica, plesnom studiju „STARS“ Zenica... 

 

 

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli samu organizaciju turnira. Obećavamo iduće godine još kvalitetnije i još zanimljivije takmičenje... Idemo dalje...