28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 17 Maj 2013 13:47

Maturantski ples širom BiH

Više od pet hiljada maturanata u šest bh. gradova zaplesalo je danas, tačno u 12 sati, uz Straussovu kompoziciju "Fledermauss-Quadrille". Maturanti iz naše zemlje tako su se pridružili svojim vršnjacima iz 90 drugih evropskih gradova. 

 

 

Direktor plesnog kluba Romantik Sarajevo, Vedran Marčeta, kazao je da je u 12 sati plesalo preko 35.000 maturanata širom Evrope, što je, prema njegovim riječima, fascinantna stvar i globalna poruka da je riječ o projektu koji treba nastaviti. 

 

"Nadam se da smo oborili Guinessov rekord, a i ako nismo, napravili smo odličnu zabavu. Sve je puno mladosti, muzike i veselja i to je ono što je suština manifestacije", kazao je Marčeta. 

 

Maturantsku paradu u BiH su prije sedam godina pokrenuli Akademija plesnog pokreta u BiH i plesni klub Romantik.  Oko stotinu maturanata srednjih škola iz Zenice danas je na Trgu Alije Izetbegovića plesalo maturantski ples, pod paskom zeničkog plesnog kluba Latino. Maturante su aplauzima pozdravili brojni Zeničani koji su došli podržati maturante u obaranju Ginisovog rekorda u sinhronizovanog plesu.


20130517 120707