Printaj ovu stranu
petak, 10 Maj 2013 22:14

Mahalac u prepunom BNP-u

 

Pred gotovo pet stotina Zeničana u prepunoj Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici upriličena je zenička premijera pozorišnog hita "Ja, mahalac" autorice Indire Kučuk-Sorguč, u režiji Mirele Trepanić.  Za predstavu koja je izvedena uokviru Pratećeg programa Festivala BH drame ulaznice su danima unaprijed bile rasprodane. 

 

- Zenica je sjajno primila i prošli naš projekat, predstavu «Ja, mahaluša». Naš uspjeh krije se u veoma jednostavnom konceptu: samo istina oslobađa. A oslobađa, bogami, tu istinu i lucidni bosanski humor, naša  tradicionalna vjernost bijegu od stvarnosti u šalu i ironiju. Kao spisateljica sam presretna što je "Mahalac" vidio svjetlo dana i postao priča o kojoj se u posljednje vrijeme non-stop govori i kojim nastavljam ovu moju misiju mahalanja koju su mnogi prepoznali kao naš novi bosanski kulturološki brend, kazala je za Fenu autorica Kučuk Sorguč. Dragan Marinković Maca, Mahalac ja kratko dodao da je nakon par izvedbi siguran da će "predstava uveliko zaživjeti na domaćim scenama i u regionu". 

 

- Poslije fenomenalnog uspjeha "Mahaluše" ništa nam drugo ne preostaje nego da je slijedimo i nastavimo ovu uspješnu priču, kazao je Marinković. Poslije Zenice, predstavu «Ja, mahalac» vidjeće publika u Maglaju, Tuzli, Bihaću, te u Crnoj Gori.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)