20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 10 Maj 2013 07:22

Una film novi distributer UIP-a

 

Una Film je od 1. maja počela djelovati kao zastupnik United International Picturesa (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine. U posao kino distribucije u BiH Una Film će krenuti sa svjetskom pretpremijerom jednog od najočekivanijih filmskih naslova 2013. godine koji dolazi iz distribucije studija Paramount, a riječ je o SF spektaklu "Prema tami.Star Trek" (Star Trek: Into Darkness).

 

U pitanju je nastavak blockbustera "Star Trek" iz 2009. godine kojim je ponovo oživljen jedan od najpopularnijih SF serijala svih vremena nastao još davne 1966. godine iz pera legendarnog Genea Roddenberrya. Moderna adaptacija bezvremenske priče o avanturama posade zvjezdanog broda Enterprize oživljena na velikom ekranu od strane jednog od najvećih vizionara modernog Holivuda J.J. Abramsa, producenta i reditelja koji stoji iza kultnih serija "Alias" , "Izgubljeni" i "Fringe" te kao reditelj iza blockbustera "Nemoguća misija 3" na svjetskim je kino blagajnama ostvarila ukupnu zaradu od gotovo 400 miliona dolara a veliki broj fanova sa velikim nestrpljenjem očekuje otvorenje nastavka kojeg je J.J. Abrams ovaj put radio u najmodernijoj 3D tehnologiji. Ekipa novih zvijezda koja je oživjela sve glavne likove u originalnom filmu ponovo je tu a čine je Chris Pine kao kapetan Kirk, Zachary Quinto kao Spok, Zoe Saldana kao Uhura, Karl Urban kao Dr. Bones, Simon Pegg kao Scotty, Anton Yelchin kao Chekov te John Choo kao Sulu dok najveće novopridošlice u glumačku ekipu čine sjajni Britanac Benedict Cumberbatch, junak kultne serije BBC "Sherlock Holmes" te njegova prelijepa zemljakinja Alice Eve, koju smo nedavno gledali u hitu "Ljudi u crnom 3".

 

Radnja nastavka kreće kad ekipu sa Enterprizea pozovu da se vrati nazad na Zemlju, oni će otkriti da je nezaustavljiva sila terora iz njihove sopstvene organizacije detonirala flotu i sve što ona predstavlja, zbog čega je naš svijet zapao u stanje krize. Kapetan Kirk će povesti lov na čovjeka u jednoj ratnoj zoni kako bi pronašao oružje za masovno uništenje i izmirio neke lične račune. Naši heroji će se naći u epskoj šahovskoj partiji života i smrti u kojoj će ljubav biti na testu, prijateljstva će se raspasti, a žrtve će morati da se prave za jedinu porodicu koju Kirk ima: njegovu ekipu.

 

Una Film je omogućio da blokbaster "Prema tami. Star Trek" krene od 11. maja sa pretpremijernim projekcijama u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Palas Banja Luka, Cinestar Mostar te FC Ekran Zenica čak 6 dana prije američkog i svjetskog otvaranja i to isključivo u jednom večernjem terminu. Nakon toga od 16. maja kreće sa redovnim prikazivanjem u navedenim multiplexima. Već 23. maja Una Film najavljuje narednu svjetsku premijeru i to novog nastavka akcionog blokbaster serijala "Paklene ulice 6" (Fast Furious 6) koji dolazi iz distribucije studija Universal.