29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 28 April 2013 20:40

Galerija: Biciklijada 2013.

 Danas je u Zenici vladalo biciklističko raspoloženje sa tim da je blizu 300 biciklista “pobjeglo” iz gradske gužve. U organizaciji Biciklističkog kluba “Finish” iz Zenice pod pokroviteljstvom kompanije ArcelorMittal Zenica I povodom dana “Zdravlje I zaštita”, danas je organizovana biciklijada na dionici Zenica - Babino, dužine oko 13 kilometara.

Prema riječima predsjednika BBK Finish Senada Džidića odziv na ovakve manifestacije je iz godine u godinu sve veći.

 

foto galerija JASMIN BLICKO HADŽIĆ - KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ GALERIJU

 

"Danas organizujemo tradicionalnu proljetnu biciklijadu koju vozimo od Zenice do Babina, a cilj biciklijade jeste uživanje u vožnji kroz prirodu uz Babinu rijeku do cilja Osnovne škole 'Hamza Humo'. Ono što je važno naglasiti jeste da broj biciklista iz godine u godinu raste, a učesnici traže više ovakvih manifestacija", kazao je Džidić. Najstariji učesnik ovogodišnje biciklijade je 84-godišnji Hrustić Meho koji je izjavio da, uprkos godinama, uvijek ima snage za vožnju bicikla.

 

Po dolasku na cilj organizovan je program: trka zabavnog karaktera “TURBO ŠPRINT” to je “Finisheva” trka brzine I eksplozivnosti dužine do 100 metara, trka “SPORA VOŽNJA” ko zadnji do cilja on je pobjednik, također medalje, pehari, diplome, majice, itd.. za: najmlađeg učesnika, najstarijeg, najatraktivnijeg, najbrojniju porodicu, najatraktivnijeg predstavnika ArcelorMiittala Zenica, nagrada je bilo mnogo a biće ih još više dogodine.

 

Vrijeme nas je dobro poslužilo a atmosfera je bila vrlo zabavna uz mnogo dogodovština I šala a jedna od njih je bila da je pred sami cilj neko iz mase biciklista povikao 200 metara pred cilj: “ko prvi do cilja nagrada automobil!” tako da je nekolicina biciklista glavom bez obzira pohrllila prema cilju tolikom brzinom kao da voze moto utrke.

Organizator se zahvaljuje svim učesnicima na dolasku i poštivanju propisanih propozicija.