25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 April 2013 20:47

Video: DJ Ruvex za Anu Kokić

Zenički DJ Alen Ruvić (DJ Ruvex) pobjedio je na međunarodnom izboru oficijelnog remiksa za novi singl srbijanske pjevačice Ane Kokić. Nakon niza urađenih remiksa sa poznatim rumunskim producentom Costi Ionitom, Anin tim se odlučio za javni poziv, te odabir njene ekipe je bio Ruvić, objavljeno je  . 

 

- Autor muzike i aranžmana je grčki bend Melisses. Pjesma "Sve što imam je laž" snimana je u Beogradu i Atini tokom oktobra i prve polovine novembra 2012. godine. Tekst je napisala Jelena Trifunović, autor velikog broja hitova sa Aninih prethodnih albuma. Ne mogu reći da sam iznenađen, jer se ne bih prijavio da ne mislim da sam napravio dobru stvar, a opet reći da si siguran. Ipak, s druge strane kad su ti konkurenti poznati stvaraoci na ovom polju u regionalnim i svjetskim okvirima, bilo bi pretenciozno reći da sam bio siguran da ću pobjediti, kazao nam je Alen. 

 

dj-r1

 

Krajem prošle godine DJ Ruvex je nakon angažmana sa popularnim muzičarima u BiH, Turskoj, Srbiji i Francuskoj, uspio je da ostvari prvi profesionalni angažman u regionu. U Hrvatskoj je radio remiks velikog hita Jelene Rozga «Dobitna kombinacija», po narudžbi hrvatske izdavačke kućeTonica. Proteklih mjeseci Ruvićeve numere našle su se na izdanjima remiksa popularne turske TV serije «Ezel», dok je u BiH radio sa Nenom Murićem.