28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 26 Mart 2013 00:01

Balkan Unplugged-prijavite se!

 Pod sloganom "I KADA NEMA STRUJE NEKA BUDE MUZIKA" Bosanski kulturni centar TK Tuzla u periodu od 07.06. do 09. 06. 2013. godine organizuje "BALKAN UNPLUGGED", Acoustic Rock Fest (BUARF), međunarodni festival u potpunosti posvećen akustičarskim izvedbama u rock muzici. 

 

Festival je takmičarskog karaktera, na otvorenom i ono što je jako važno, jedini je takav festival u regiji. Lokacija Festivala je plato/park ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra Tuzla koji se po prvi put koristi za ovakvu vrstu događaja.

 

"BALKAN UNPLUGGED" Acoustic Rock Fest je zamišljenljen kao trodnevni,  regionalni festival sa akcentom na akustičnu izvedbu muzike,  na tragu velikih Unplugged koncerata 90ih godina prošlog stoljeća (kao što su UNPLUGGED koncerti grupa: Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains). Ideja festivala je oživljavanje  i afirmacija akustičnih izvedbi u rock muzici, što je danas pomalo zaboravljena forma.

 

Kroz trodnevne aktivnosti radionica i muzičkih dešavanja u okviru  festivala predstavit će se deset autorskih rock bendova sa područja Bosne, Srbije i Hrvatske, a muzički profesionalci će voditi dnevne radionice za djecu i omladinu na teme vezane za akustiku i akustičarske rock svirke, održavanja i popravke akustičnih instrumenata a na kraju svake takmičarske večeri je predviđen koncert jedne od poznatijih rock grupa iz regije koji će također svirati Unplugged verzije svojih pjesama. 

 

Međunarodni žiri će odabrati učesnike festivala te tokom tri takmičarska dana pomno pratiti takmičarske bendove i na kraju odabrati pobjednike festivala (prvo, drugo, treće mjesto) a potom i dodjeliti vrijedne nagrade bendovima ili pojedincima.

 

Konkurs za prijavu bendova na "Balkan Unplugged" festival je otvoren od 20. Marta i traje do 20. Aprila.  Više informacija o festivalu, propozicijama i prijavama na konkurs možete pogledati na oficijelnoj stranici festivala: www.buarf.com