18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 08 Mart 2013 23:49

Galerija: Osmi mart u Zenici

 U sklopu implementacije projektne aktivnosti obilježavanja Mjeseca ženskog romskog aktivizma od 8. marta do 8. aprila, zeničko Udruženje Centar za majke „Utjeha“ u saradnji s još devet organizacija na simboličan način obilježili su 8. mart, Dan žena.  


Aktivistice svih organizacija u deset bh. gradova - Tuzli, Visokom, Kaknju, Donjem Vakufu, Srebrenici, Bijeljini, Vitezu itd., dijelile su karanfile te propagandni materijal, uz prikupljanje potpisa podrške za uključivanje Romkinja u javni i politički život. 

 

Ova aktivnost dio je projekta finansiranog iz sredstava FIGAP programa, odnosno Agencije za ravnopravnost spolova BiH. Dramski studio Ansambla Bosnia folk iz Zenice organizacijom prigodnog programa u centru grada uputio je čestitku Zeničankama u povodu 8. marta. 


U našem gradu cvijeće su dijeli premijer ZDK Fikret Plevljak, njegovi saradnici i aktivisti SDP-a. Uz ove, objavljujemo i fotografije objavljene na našoj FB stranici sa humanitarnog partyja za Vernesu Osmanbegović, te zabave u hotelu Internacional.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU