25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 09 Februar 2013 04:16

Noć BiH u Minhenu

 

“Noć Bosne i Hercegovine u Minhenu“ naziv je prve manifestacije koju za 9. februar pripremaju članovi Kulturno-umjetničkog društva "Bosančica“ iz Minhena.

 

Na manifestaciju su pozvani predstavnici vlasti BiH, Generalnog konzulata BiH u Minhenu, vjerskih organizacija iz BiH u Minhenu, Svjetskog saveza dijaspore BiH, Zajednice BiH u Minhenu, bh. umjetnici i sportisti, kao i bivši generalni konzuli BiH u Minhenu i Štutgartu Vladimir Jerić i Haris Halilović koji su u svom radu afirmirali aktivnosti dijaspore Bosne i Hercegovine i podsticali njenu bolju organizaciju. 

 

-Najmlađe smo kulturno-umjetničko društvo građana Bosne i Hercegovine u Njemačkoj. Osnovani smo 15. decembra prošle godine, a naša folklorna sekcija već se uveliko priprema za našu prvu manifestaciju. Pripremamo zanimljiv informativni i kulturno-zabavni program. Naši gosti biće i članovi KUD-a "BiH“ iz Linza, imat ćemo informativni štand o planiranom popisu stanovništva u BiH, štand knjiga domaćih pisaća, promocije knjiga "Srebrenica“ Hasana Nuhanovića, "Svjedok istine“ Suada Bešlića i "Suze moje majke" Elhada Karadžića - kaže Edin Tarić, predsjednik KUD-a "Bosančica".

 

Prema njegovim riječima, KUD "Bosančica“ već ima više od 70 članova, uglavnom mladih, navode u Svjetskom savezu dijaspore BiH.