19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 19 Januar 2013 07:57

Nagradna igra: napiši pismo

 

Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo u saradnji sa preostala dva bh. poštanska operatera i Državnom agencijom za poštanski promet nastavlja sa tradicionalnim učešćem u Međunarodnom takmičenju za najljepše dječije pismo. Najljepše pismo, koje bude izabrano od strane domaćeg žirija, bit će nagrađeno i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju 2013. godine. Organizatori su za učenike i njihove nastavnike osigurali novčane nagrade, bicikla, mp4 playere, majice, kačkete, poštanske albume i druge nagrade.  Ovom prilikom pozivamo sve osnovne škole i učenike da uzmu učešće u projektu “Najljepše pismo 2013. godine”.

 

 

PROPOZICIJE

 

1. Tema: Svjetski poštanski savez i UNESCO su za 42. Međunarodno takmičenje u pisanju pisama za mlade odabrali temu: „Napiši pismo o tome zbog čega je voda dragocjena“.

2. Učesnici takmičenja: mladi ljudi do 15 godina starosti.

3. Sadržaj pisma: original rad dužine do 800 riječi.

4. Pismo mora sadržavati sve elemente pisma (mjesto i datum, adresa pošiljaoca i primaoca, početni i završni pozdrav kao i odgovarajući potpis na kraju).

5. Uz rukopisom napisano pismo, potrebno je dostaviti i njegov prepis otkucan na kompjuteru ili pisaćoj mašini.

6. Obavezno je uz pismo dostaviti i podatke: ime i prezime učenika, datum rođenja, adresa stanovanja, ime i prezime nastavnika maternjeg jezika, broj riječi u pismu, naziv i adresa škole, brojevi telefona učenika i škole.

7. Datum zatvaranja takmičenja:  01. 04. 2013. godine

8. Pismo sa naznakom  „Takmičenje u pisanju pisama“ treba poslati  na adresu:

 

JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo

Služba marketinga

Ul. Obala Kulina bana 8 

71 000 Sarajevo

 

Sva pisma koja stignu na navedenu adresu vlasništvo su poštanskog operatera.

                    

IZBOR NAJLJEPŠEG PISMA I NAGRADE

Osim pobjednika odnosno predstavnika BiH na međunarodnom takmičenju, domaći žiri izabrat će još najmanje devet radova za posebne pohvale i nagrade kao i najkreativnije pismo koje će nagraditi Agencija za poštanski promet BiH. Imena nagrađenih učenika bit će objavljena u medijima, a pobjedničko pismo na web. stranicama poštanskih operatera u BiH. Svečana dodjela nagrada pobjednicima na državnom nivou planirana je za maj 2013. godine u Banjoj Luci.

 

IZBOR NAJLJEPŠEG PISMA NA MEĐUNARODNOM NIVOU

Sva pobjednička pisma na državnom nivou Svjetski poštanski savez će poslati stručnom žiriju, koji će izabrati tri najbolja- za zlatnu, srebrenu i bronzanu medalju te još najviše pet pisama za posebne pohvale i nagrade.

 

POSEBNA NAPOMENA

Od uključivanja bosanskohercegovačke djece u Međunarodno takmičenje u pisanju pisama u poštanske uprave dostavljeno je hiljade pisama. Mnogo izvanrednih pisama je učestvovalo u takmičenju, ali je bilo i onih čije su šanse za pobjedu bile smanjene jer nisu ispoštovali pravila natjecanja. Učesnike takmičenja još jednom podsjećamo da pisma moraju biti napisana prema datim propozicijama. Pisma se mogu slati u periodu od 01. 01. do 01. 04. 2013. godine.