Printaj ovu stranu
utorak, 01 Januar 2013 22:17

Nova godina u Abakusu

 Novogodišnji program u PU "Abakus" Zenica je obuhvatao: predstavu „Novogodišnja čarolija sa Djed Mrazom i dvije jelke“, zabavu sa Vilom, Vješticom i Pipi Dugom Čarapom, facepainting – oslikavanje lica i maskiranje za svako dijete na zabavi, te podjelu paketića. 

Nova prikazivana predstava „Novogodišnja čarolija sa Djed Mrazom i dvije jelke“ je predstava sa bogatom scenom, muzikom, zvučnim efektima i iznenađenjima. Novogodišnji „show“ u kojem nastupaju Djed Mraz, dvije jelke i pahuljica obradovao je mnoge mališane i njihove roditelje.  

 

 

 

Pored Djed Mraza u programu su učestvovali, animatori, profesori, nastavnici i pedagozi, kostimirani u likove iz bajki, a to su: Vila, Vještica, Nova godina, Pipi Duga Čarapa, Princeza i drugi koji su animirali djecu u toku predstave, organizirali zabavu, oslikavali lica djeci bezopasnim bojama i pomagali Djed Mrazu da podijeli paketiće.

 

 

Djeca i roditelji su se posebno oduševili talentom učenica PU "Abakus" Zenica koje su glumile u predstavi: Baba Jelu - staru novogodišnju jelku, Jelena Jecu - novu novogodišnju jelku i Pahuljicu. To su: Trbić Nina, Alispahić Ajna i Hamidović Asja.  

 

ngabak4

Posljednje od

Povezani članci (by tag)