29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Decembar 2012 11:07

Omladinski hor u Lisinskom

Trosatni muzički doživljaj za koji se ove godine ponovno tražila karta više oduševio je publiku koja je uglas zapjevala mnoge najljepše sevdalinke uz pjevačke zvijezde Bosne i Hercegovine, održan je opet u zagrebačkom Lisinskom.

.

Uz Hanku Paldum, Merimu Njegomir i Reufa Fekovića, koji su iz publike dobile najgromoglasniji pljesak nakon svake interpretacije, poseban gost iznenađenja Hari Varešanović okrunio je koncert koji je ove godine bio doista za pamćenje. Uz Omladinski hor Zenica i orkestar Dinka Mujanovića, pjevali su i mlada pjevačica sevdaha Azra Husarkić, Marija Šestić Šestić, Sakin Modronja, i drugi, ispred 1800 ljudi u publici, a ovogodišnji je koncert bio drugačiji i po činjenici da je iz publike izašao i jedan od mladih Zagrepčana i ljubitelja sevdalinki i na pozornici, upravo te večeri, javno zaprosio svoju djevojku!

Producent Tomislav Kašljević koji je prije punih šest godina pokrenuo održavanje tradicionalnih koncerata sevdaha svake godine u Lisinskom nije skrivao zadovoljstvo te je naglasio da je ovo zaista bio najveličanstveniji koncert do sada i najavio očekivano – tradicija se nastavlja i svi koji ove godine nisu uspjeli uživati u sevdalinkama morat će pričekati kraj 2013. kada će se ponovno u Zagrebu okupiti vrhunska postava pjevača sevdalinki!

Čestitke našem sugrađaninu Tomislavu Kašljeviću i članovima Omladinskog hora.

txt/foto: PR tekst-V.list

684605