28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Decembar 2012 10:42

Uspjeh DJ Ruvexa u Hrvatskoj

Zenički DJ Ruvex (Alen Ruvić), nakon angažmana sa popularnim muzičarima u BiH, Turskoj, Srbiji i Francuskoj, uspio je da ostvari prvi profesionalni angažman na hrvatskoj muzičkoj sceni. Tako će se uskoro njegov rad naći na istom albumu, zajedno sa velikim imenima kao što su Tonči Huljić ili Boris Đurđević (Colonia), te drugim saradnicima popularne pop pjevačice Jelena Rozga.

 

- Izdavačka kuća Hit records – Tonica raspisala je konkurs za remiks velikog Jeleninog hita «Dobitna kombinacija». Od svih prijava iz regiona i šire, moj remiks je pobjedio i naći će se uskoro na albumu kao «klupska verzija» numere, kazao nam je Ruvić, samo naznačivši da «nas uskoro očekuje saradnja sa još jednim veoma popularnih izvođača iz Hrvatske».

 

Pored remiksa, Dj Ruvex trenutno radi na komponovanju numera zajedno sa timom BalkaniaHouse, te aranžmanima za populranu srbijansku pjevačicu Olju Bajrami. Proteklih mjeseci Ruvićeve numere našle su se na izdanjima remiksa popularne turske TV serije «Ezel», dok je u BiH radio sa Nenom Murićem na njegovim novim numerama.