25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 19 Novembar 2012 02:29

Danas starta Kanal 1

Devetnaestog novembra 2012. godine televizijska stanica Kanal1 započinje emitovanje redovne programske sheme koju čine sadržaji iz domaće i strane produkcije.
U zadnje dvije godine Kanal1 oduševio je gledateljstvo svojim muzičkim programom, a od devetnaestog novembra svi gledatelji će moći uživati u serijskom, filmskom i dokumentarnom programu, kao i emisijama iz vlastite produkcije Kanala1.


Po prvi put u Bosni i Hercegovini gledatelji će imati priliku gledati najkvalitetnije serije iz BBC-jeve produkcije na domaćem kanalu. "Luther", "Mad Dogs" i "Old Guys" samo su neki od fantastičnih serijskih programa koje će gledatelji premijerno gledati na Kanalu1. Za ljubitelje brzih i skupih automobila, Kanal1 sprema poslasticu u vidu serijala "Top Gear".

 

Filmski program Kanala1 orijentisan je ka filmovima koje koji dosad nisu prikazivani na domaćim televizijskim kanalima. Dosta evropskog filma, starih klasika, kao i žanrovski uvrnutih ostvarenja. Emisija koja će zainteresirati ljubitelje eksperimentalne filmske umjetnosti je "Šortz" koja je u potpunosti posvećena kratkim filmovima različitih žanrova.

 

Pored strane produkcije, Kanal1 posvećuje dosta pažnje i emisijama iz vlastite produkcije. Dva talk showa će zasigurno dobiti svoju vjernu publiku: "Sudo Show" kojeg vodi direktor SUDO, tajanstvena sarajevska zvijezda i "Ministarstvo Kulture", emisija posvećena promociji kulturnih i umjetničkih ostvarenja, a čiji je domaćin renomirani bh umjetnik Damir Nikšić.

 

Kanal1 radi i na konceptu novog televizijskog jutarnjeg programa, a jedan od aspekta jutarnjeg programa je i emisija "Vesele Kalorije" koju vodi i uređuje Alen Idrizović, a promovisati ćemo zdravu i ukusnu ishranu. Emisija "Izvan Svake Kontrole", nakon radijske i webzine varijante dobija i televizijsku ediciju i bavit će se promociju rock'n'rolla, a "Novi BH Zvuk" je emisija posvećena domaćim muzičarima koju će voditi domaći muzičari.

 

Kanal1 prezentovat će svoj program u visokoj rezoluciji putem kablovskih sistema u Bosni i Hercegovini.

 

Cilj je stvoriti televizijsku stanicu okrenutu i otvorenu ka različitim idejama i publici. Kontaktirati nas možete putem www.kanal1.ba i www.facebook.com/kanal1.sarajevo
Vrijeme je za televizijsku revoluciju. Vrijeme je za Kanal1.