28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 15 Avgust 2012 01:21

Zenica Zove 2012

Zenicablog je ponosni medijski partner trećeg festivala Zenica Zove. ovaj put vam predstavljamo video najavu, kao i donosimo najnovije detalje u vezi rasporeda ssvih dana festivala. 

 

 

 

Zvanični i konačni program ovogodišnjeg Međunardnog studentskog festivla ˝Zenica zove 2012˝ je:

 

Petak 24.08.2012 – Nulti dan festivala
Omladinski klub ˝Zenica zove˝ i Udruženje ˝Naša Djeca˝ Zenica organizuju nulti dan festivala koji je veoma bogatog sadržaja, naime posjetioci festivala biti će u prilici učestvovati u izradi grafita i raznim radionicama koje počinju u 17:00, a od 20:00 počinje prikazivanje amaterskih filmova (konkurs je otvoren do srijede 15.08.2012.) u sklopu otvorenog ljetnog kina! Za odličnu atmosferu pobrinuti će se daiJAH Sound System a ulaz za nulti dan iznositi će simboličnih 1 KM koje idu u humanitarne svrhe u saradnji sa fondacijom ˝Zeničko srce˝. Dobar provod se poslije 00:00 nastavlja na afterparty-u u zeničkom Jazz Club-u.

 

Subota 25.08.2012 – Prvi dan festivala

Nastup u subotu potvrdili su Elemental, Zoster i Siledžije, a svirke počinju tačno u 20:00. Kao i u petak, nakon završetka svirke festivalski afterparty je u Jazz Clubu Zenica.

 

Nedjelja 26.08.2012 – Drugi dan festivala

Nastup u nedjelju potvrdili su S.A.R.S., Naksut Vesert i Radio Aktiv. Dobar provod za kraj festivala čeka vas u Jazz Clubu Zenica!


Istovremeno sa muzičkim programom odvijati će se i studentska konferencija u organizaciji sa Unijom studenata Univerziteta u Zenici i AIESEC-om Zenica. Učesnici konferencije ˝Mladi u ekonomiji˝ će pored zanimljvih predavanja od profesora sa zeničkog Ekonomskog fakulteta i predavača iz drugih gradova imati priliku upoznati historiju Bosne i Hercegovine posjetama tvrđavi Vranduk i Kraljevoj Sutjesci/Bobovcu.


Karte za festival koštaju 7 KM za jednodnevnu kartu i 10 KM za festivalsku kartu i u prodaji su u Caffe baru Hennessy, a moći će se kupiti i na festivalskim ulazima na dane festivala!


Vidimo se na Gimnaziji!


Omladinski klub Zenica zove


Location : Zenica, dvorište Prve gimnazije


Contact : http://www.facebook.com/events/398890130178942/