Printaj ovu stranu
utorak, 07 Avgust 2012 09:57

STUDOMAT.ba-studentski portal

STUDOMAT.ba je studentski informativni portal osnovan 2012. godine, namijenjen studentima i mladim osobama u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, pomoćnim materijalima za pripremu ispita, povremenom ili stalnom zaposlenju, stipendijama, smještaju itd.

 

U Bosni i Hercegovini ne postoji uređena i ažurna internet adresa na kojoj studenti i mlade osobe mogu na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije o ovoj tematici, te je zbog toga i nastala ideja za pokretanjem ovog tematski fokusiranog portala.

 

STUDOMAT.ba  obrađuje navedenu tematiku kroz:

  • Portal – obrada studentskih tema i objavljivanje aktuelnih studentskih novosti.
  • Forum – dinamična internet zajednicu koja omogućava brzu razmjenu mišljenja, znanja i iskustava.
  • Infocentar – jedinstvena baza podataka visokoškolskih institucija, studentskih domova, udruženja studenata, studentskih servisa, studentskih medija i nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini.
  • Dokumenti – baza dokumenata je dio STUDOMAT.ba portala u kojem posjetioci portala mogu pronaći propise koji uređuju oblasti obrazovanja, te studentskog i omladinskog organizovanja, pomoćne materijale za pripremu ispita, seminarske radove i ostale materijale vezane za tematiku portala.

 

Želite postati dio našeg tima? Smatrate da vaši članci mogu biti zanimljivi našim posjetiocima? Imate afinitete prema online novinarstvu? Želite da pišete kolumne?  Portal STUDOMAT.ba je pravo mjesto za vas. Naš cilj je okupiti mlade i ambiciozne saradnike iz svih oblasti.

 

Nudimo vam mogućnost da se izrazite i da svoje znanje i mišljenje podijelite sa drugima. Iskoristite priliku i objavite svoje tekstove na studentskom informativnom portalu STUDOMAT.ba

 

Pristup svim sadržajima i članstvo na forumu su besplatni – pridružite nam se!

Posljednje od