Printaj ovu stranu
nedjelja, 15 Juli 2012 22:36

Special: 3.Kvartovsko druženje

Zenicablog iz godine u godinu, pratimo KVARTOVSKO DRUŽENJE u ulici Aska Borića, koje je pokrenuo proslavljeni bh. glumac Haris Burina. Upravo smo se vratili sa TREĆEG KVARTOVSKOG DRUŽENJA i Edo Babić vam donosi EKSKLUZIVNU galeriju fotografija...

 

 Burina je istrajao  u svojoj namjeri da u svom kvartu, u zeničkoj ulici Aska Borića, okupi nekoliko desetina komšija u  "kvartovskom druženju". Kako kaže, za vrijeme života u Francuskoj prisustvovao je sličnim hepeninzima, te odlučio da u gradu i državi poznatoj po gostoprimljivosti, napravi nešto slično.

 

- Dočekali smo situaciju da živimo u istom ulazu, a čovjeku ne znamo ni ime. Pozvao sam ugostitelje, prodavnice, skoro svi su se odazvali, sa dječicom iz kvarta sam dogovorio da prethodno očiste park u kojem se igraju, imamo muziku, roštilj, druženje je ipak iznad i prije svega, kazao nam je Burina, kad smo ih posjetili. Burina kaže da je smisao "kvartovskog druženja" da se potvrdi narodna da ti je komšija kao brat, a da to želi da isproba na svom kvartu, koji živi, diše 24 sata, te ima niz poznatih i priznatih ljudi, koji u njemu žive.

- Želja mi je da za nama krenu, da nas kopiraju drugi kvartovi u Zenici, ali i cijeloj BiH, kaže nam Burina.

 

KAD SMO VEĆ KOD KOPIRANJA, očekujemo da se slična vijest uskoro pojavi, kao i nekoliko desetina prethodnih, i kod drugih. Naravno, bez poštovanja copyrighta, kao i inače. No, mi se ne ljutimo, jer se zna ko uvijek budde prvi, te ko je JEDNO MJESTO ZA SVE INFORMACIJE IZ ZENICE. 

 

pogledajte galeriju EDE BABIĆA

 

na kraju, pogledajte video koji smo napravili prije dvije godine, na prvom druženju..

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)