23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 01 Juli 2012 11:21

Skejterima rampa dar iz SAD

Udruženje skate & BMX ”Wallride” Zenica - Prijatelji i ljubitelji skejta iz Amerike darovali Udruženju “Wallride” Zenica novu rampu za skejtanje i biciklizam - Predsjednik Udruženja skejt i biciklizam “Wallride”Zenica, Dino Helvida povodom toga rekao je:

 

Momci su rampu radili na licu mjesta tj. na terenu skejt parka. Inače rampa je dimenzija 10x10m i radi se o izradi jako zahtjevne, čelične, nosive konstrukcije i završne podloge od šperploče sa glatkom, finalnom obradom. Naravno nije izostala pomoć i podrška članova Udruženja, koji su svakodnevno pratili i dijelom učestvovali u montaži konstrukcije i transportu gotove rampe na centralno mjesto parka. Svakako želimo da se zahvalimo JP za upravljanje sportskim objektima, koje je prepoznalo želju ovog Udruženja za većim terenom i površinom za skejtanje i biciklizam, te opredjelilo jedan od većih terena za ljubitelje ovog sporta. Samim tim uspjeli smo obezbjediti donaciju od prijatelja iz Amerike. Veliku zahvalnost dugujemo i Udruženju “Pomirenje” koje je dalo svoj veliki doprinos u kompletnoj realizaciji ovog projekta. Ovim, gradu Zenica polako se daje prilika da ima jedan teren kao i drugi veći gradovi u BiH, te prilika da se i u ovom gradu razvija sport koji je odavno u zapadnim zemljama, pa i u našim susjednim zemljama jako popularan.

 

Iskoristio bih ovu priliku da upoznam sve ljubitelje i zainteresovane da će se u organizaciji Udruženja “Wallride”Zenica, EDGE Skate Shop-a i profesionalnih skatera koji dolaze u posjetu iz Brazila 20.07.2012. u Sarajevu i 21.07.2012. u Zenici održati takmičenje u skejtanju “LIVING ON THE EDGE” u kategorijama za mlađe i starije od 18 godina. Cjelodnevno druženje uz muziku, akrobacije skejtera i bajkera i osvježavajući napitak “Burn” biti će atrakcija za naš grad.

 

Press centar Udruženja „Wallride“
Fra Grge Martića 15

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ GALERIJU FOTOSA