24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 10 Juni 2012 19:16

Planinarska transferzala Tajan

Planinarsko društvo „Tajan“ Zenica organizovalo je svoju drugu po redu društvenu planinarsku transverzalu.  Učesnici transverzale su startovali od prevoja Ovnak gdje su prošli kroz mjesto Čukle i kanjonom planinske rijeke Rogačica, uživajući u panorami pašnjaka na Pašincu svi učesnici su sretno stigli do odredišta planinarskog doma na Liscu. Dolaskom na planinarski dom Lisac organizator je sve učesnike počastio planinskim čajem i grahom. Na kraju druženja dodijeljena su priznanja. Najmlađi učesnici transverzale bili su Kerim Mujezinović i Emir Kapo članovi Tajan-a, dok su najstariji bili brači par Envera i Zajko Šibonjić iz PD „Željezara“ Zenica.


Iako je transverzala ocijenjena teže kategorije nije smetalo građanima Zenice da se odazovu u većem broju. Jer ovo je bila prilika za pojedine građane Zenice da se upoznaju sa širom okolinom Zenice gdje su mogli da uživaju u prelijepom vidiku okolnim mjesta Zenice i vrhova planine Vlašića, Vranice, Kalina. Ovom prilkom odazvalo se 75 učesnika od kojih je bio veći broj omladine što nas oduševljava i obavezuje da i dalje nastavimo saradnju sa građanima i da organizujemo naše društvene planinarske manifestacije ovoga tipa.

 

Pokrovitelj ove transverzale bili su članovi društva koji su svojim dobrovoljnim prilozima uspjeli organizovati manifestaciju i udovoljiti građanima Zenice da se druže sa članovima društva i da provedu jedan dan u prirodi. Ovim putem najavljujemo da će Društvo 7. jula ove godine održati ljetni planinarski pohod „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“ za građane i planinare Zenice sa startom od mjesta Jastrebac.


Sr društva
Bernadin Kapo