20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 29 Maj 2012 10:44

BBK Finish ispred Mittala

Rukovodstvo BBK Finish iz Zenice je ispred direkcije ArcelorMittala održalo mini konferenciju za novinare. Senad Džidić, predsjednik kluba, je istakao da je u radu kluba najveću zaslugu preuzeo ArcelorMittal, koji je svojom susretljivošću potpomogao rad kluba, uključujući i biciklijadu koja je održana u aprilu ove godine. Klub broji oko 60-tak članova, a s obzirom da je Zenica grad biciklizma, taj broj svakodnevno raste te očekuju porast broja članova ove sezone.

 

bbkmittal2Pomenuo je sve pozitivne strane biciklizma, kako brdskog tako i cestovnog, apelujući na građane da se okrenu vožnji bicikla koja je korisna kako sa zdravstvenog tako i sa ekonomskog aspekta. BBK Finish je prvi brdski biciklistički klub i kao povod im je poslužila činjenica da je u gradu svakim danom opasnije voziti bicikl, dijelom zbog nedostatka biciklističkih staza a dijelom zbog nepažnje vozača. Potenciraju brdski biciklizam jer su treninzi daleko od saobraćaja, u prirodi, te su puno manje mogućnosti povreda. Planovi za budućnost kluba se ogledaju u ekspanziji broja članova, ali će klub raditi i na poboljšavanju uslova treninga i takmičenja.

 

Nadamo se da će, s obzirom na radove na GGM-u, i biciklisti imati svoju dio u tom projektu te dobiti prostor za vožnju koja će istu učiniti sigurnijom, te apelujemo na vozače da obrate pažnju na bicikliste, kojih je svakim danom sve više na ulicama, te time spriječe povrede istih. - kaže Baručija Emir, sekretar kluba.


Također, u toku je upis novih članova o čemu smo pisali .. 

foto i txt: Edo Babić