25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 Maj 2012 19:01

Takmičenje u skejtbordu

Danas je u organizaciji Udruženja skejtera „Wallride“ Zenica održano prvo takmičenje u skejtanju, u kategorijama za mlađe i starije od 18 godina. Dvadesetak učesnika iz Zenice i Sarajeva takmičilo se u izvođenju akrobacija na dasci, a potom se ocjenjivao najviši skok i najbolji trik. Mladi zenički skejteri oduševili su publiku jer su u zadanih 90 sekundi morali na različitim spravama da pokažu svoje najbolje izvedbe i trikove. Inače, najmlađi učesnik bio je Kenan Kapetanović, 12 godina. Nakon završetka obaveznog dijela takmičenja, proglašeni su pobjednici. U mlađoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Sinan Ahmetović (15 god), drugi je bio Benjamin Huseinagić, (14 god) i treći Dino Tabaković(15 god). U kategoriji iznad 18 godina prvi je bio Sulejman Hrgić(26 god), drugi Senad Krasnići (25 god), a treći Mirza Halilović (18 god).

 

Dino Helvida, predsjednik Udruženja skejtera „Wall Ride“ Zenica, nakon takmičenja kazao je:

 

- Ovo je prvo takmičenje u našoj organizaciji i zadovoljni smo postignutim, jer smo sve sami organizovali. Imali smo jedino podršku radnje „Skate Shop Edge“ i firme „Burn“. Međutim, ono čime smo još zadovoljniji je odziv skejtera kao i kvalitet izvedbi koje su pokazali danas. Inače, interesovanje za skejt u Zenici raste i svaki dan u naše Udruženje koje zasad broji 50.-tak članova, dolazi sve više mladih momaka koji se žele baviti ovim sportom. Inače, u našem udruženju imamo i bajkere koji su u pauzi današnjeg takmičenja izveli svoj program akrobacija. Njima su se pridružili i zeničke akrobate, članovi Udruženja „Parkour“ koji su, isto tako, nastupali u pauzama takmičenja skejtera.

 

O planovima za naredna takmičenja, Dino Helvida kaže:

- Za sve one koji su propustili da gledaju ili učestvuju na ovakvom jednom takmičenju, najavljujemo sljedeće koje ćemo organizovati 21. jula ove godine kada će nam biti donirana još jedna sprava za skejt, a potom u septembru slijedi i treće ovogodišnje takmičenje. Inače, Turski bataljon SFOR-a donirao nam je prve sprave još 2008. godine, a mi smo, nadam se, opravdali ovu donaciju jer smo na državnom takmičenju u Sarajevu i prošle i ove godine osvojili sva tri prva mjesta.

 

Press centar Udruženja „Wallride“

Fra Grge Martića 15
skejt2