20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 April 2012 08:14

Zhizhe ft. Dosu NF & S-Boy

Posljednjih dana internetom kruži jedna jako kvalitetna pjesma koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, gledajući s muzičke strane, ali i tekstualne, s obzirom da je snimljena u kućnom studiju , u kojoj glavnu ulogu ima nekoliko mladih Zeničana.

Jedan od njih je dvadesetdvogodišnji Suad Aščerić (Dosu NF). Suad je svoje prve kontakte sa ovom vrstom muzike ostvario krajem 2003. godine koja je ujedno predstavljala uvertiru u njegov muzički svijet. Nakon izvjesnog perioda, kad je stekao određeno muzičko iskustvo, sa prijateljem Mc Vatrom osniva prvu grupu koju nazivaju "Magic", da bi nako toga ostvario i muzičku saradnju sa grupom "Crno Bratstvo" (Devoli, Rabitt i Said), te na njihov prijedlog oforme grupu "nicaZe Family". S njima je snimio svoj prvi demo album 2007. godine pod nazivom "Od samog početka" i taj album unaprijeđuje ih u grupu koja je stvarala prihvatljivu muziku te gradila svijest hip hopa u ovome gradu.

Ova grupa svojim kvalitetnim radom sigurno će ući u hip hop historiju Zenice, kako kvalitetnim tekstovima, tako i prepoznatljivim stilom i aražmanima. Prošle godine Suad ponovo obnavlja saradnju sa Nicaze Family, s ciljem da povrate zajednička sjećanja, te su snimili pjesmu „Ljubav za grad“ , koja je na početku teksta pomenuta, a koji možete pogledati ovdje:




Početkom ove godine pridružuje se također i Convict Ekipi s kojom radi na novim pjesmama, ekipu broje Deni Basic (Komedii), Jasmin Smajic (Skoza), Nermin (Spodoba), Ammar Caplja (Heron) i Semir Beganovic (Masse).

– „U zadnje vrijeme radim užurbano na novom albumu (Snovi iz Naselja) i očekujem da ce biti završen do polovine ove godine, na kojem će gostovati moji stari drugari iz Nicaze Family, Kowa, Mali Zen (sarajevo) S-boy (knin) – kaže Ašćerić.

On dodaje da nije baš nabolje prihvaćena ova muzika u Zenici, kako od vlasti, koji bi trebali prepoznat talenat ovih mladih, podržati ih finansijski, a također ni od publike, koje je nažalost sve manje njegovim i sličnim nastupima, a sve više u nekim turbofolk kafanama.

DR za ZB