20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 03 Decembar 2011 15:02

Čelik na kraju polusezone Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

elvedin-beganovicNogometaši Čelika aktuelnu su sezonu otvorili najgorim startom u Premijer ligi BiH, i nakon serije poraza i loših rezultata mnogi su bili uvjerenja da spasa definitvno neće biti. Od potpunog ambisa klub su spasili oni koji ga najviše i vole... Navijači i pristalice "crno-crvene" boje su smjenili bivšu Upravu, otišao je trener Boris Gavran, a u klub su došli ljudi koji su donijeli pozitivne promjene.

Na čelu sa novim ljudima u klubu, nogometaši Čelika su gledajući prvenstvo i Kup takmičenje u 15 utakmica zabilježili samo dva poraza. Velike zasluge za rezultatski preporod i sjajne rezultate pripadaju i domaćem treneru Elvedinu Beganoviću, koji se preuzeo ekipu kada je bila posljednja na premijerligaškoj tabeli.

 

"Kakav smo start imali, trenutna pozicija i sedmo mjesto na tabeli može se smatrati uspjehom. Posebno smo dobro igrali u smamom finišu jesenjeg dijela sezone i pobjeda u Travniku je samo posljedica naše dobre forme. Sa ovim igračkim kadrom uz nekoliko pojačanja, Čelik bi sigurno bio među pet ekipa u našoj ligi. Šteta je što smo imali onako loš start", kaže Elvedin Beganović, strateg Zeničana.

Klub se lagano stabilizuje i s vremenom će to biti sve bolje i bolje...
"Čelik se polako ali sigurno vraća na mjesto koje mu pripada, a to je vrh bh. nogometa. Slijedi nam zimska pauza, u kojoj ćemo pokušati ispraviti greške, dobro se pripremiti i na proljeće pokušati još više popraviti našu poziciju na tabeli", kazao je Beganović.

Dino K. - SC Sport.ba

Čitano 3827 puta