29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Decembar 2011 22:33

Napadnut trener Čelika ? Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Prvi dio sezone u Premijer ligi za rukometaše Čelik je završio na vodećoj poziciji, što je i najveći uspjeh u historiji zeničkog kluba, ali je tu činjenicu zasjenio jedan skandal. Naime, trener Ljubomir Miki Filipović tvrdi da je, nakon mnogih pritisaka, u petak, poslije utakmice s Goraždem (23:23), fizički napadnut.

- Napao me je rukometni sudija Nermin Salkanović, inače brat našeg igrača Emira Šahinovića, čijim sam pritiscima stalno bio izložen u proteklih pola godine. Salkanovića sam prijavio Sudijskoj organizaciji - kaže Filipović te dodaje da napad nije prijavio policiji samo zato što je, zajedno s rođacima koji su te noći stigli iz Doboja, brzo napustio Zenicu. Genezu sukoba sa Salkanovićem, odnosno Šahinovićem, koji je bio kapiten ekipe, a nedavno je podnio zahtjev za raskid ugovora, pojašnjava ovim riječima:

- Pritisci su počeli čim smo izborili povratak u Premijer ligu i počeli sklapati tim. Šahinović je želio da određuje ko će od igrača doći, ko će imati koliku plaću i ko će šta raditi u klubu. Pritisci su uvijek dolazili uoči važne utakmice. Uoči gostovanja Zrinjskom, u novinama je izjavio da želi raskid ugovora.

 

Na sastanku s ljudima iz kluba ružno je govorio o saigračima, koji su mu prijatelji. Tražio je da šutira penale i igra između 40 i 50 minuta, što bi trebalo stajati u ugovoru. To nisam dozvolio - ističe Filipović te poručuje da nije uplašen:  

- Ostat ću trener Čelika pa makar ne dobio više nijedan dinar. Ostat ću i pokazati im da nisu u pravu.

Šahinović kaže da ga ne interesiraju optužbe trenera i da će klub napustiti kada mu budu isplaćene plaće, koje su mu dužni po dogovoru kada je povukao zahtjev za raskid ugovora. Do tada redovno trenira s ekipom.

- Tačno je da sam Filipoviću rekao da je drugoligaški trener i da nema kvalitet da vodi ekipu kao što je Čelik. S takvim trenerom zenička djeca neće napredovati. On me, uostalom, ne zanima, a klubu i saigračima želim najbolje - kaže Šahinović te ističe da nije dobro kada igrač zna mnogo više od trenera.

Dodaje da čeka da mu klub službeno uruči odluku o raskidu ugovora te da se ne brine za svoju karijeru.

Salkanović tvrdi da nije napao Filipovića nego da mu je samo, kada je došao pred svlačionicu da čestita igračima, rekao svoje mišljenje.

- Rekao sam mu da veća budala od njega u mojih 25 godina u rukometu nije sjedila na klupi Čelika. To je lično između mene i njega - naglašava Salkanović.

Dnevni avaz

Čitano 5447 puta Zadnji put promjenjen srijeda, 14 Decembar 2011 22:44