28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 30 Oktobar 2011 12:50

Džidić prvak u Kazahstanu Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Nakon što je odigrano posljednje kolo Lige za prvaka u Kazahstanskoj najjačoj diviziji, lider prvenstva Shakhtar na domaćem terenu pobjedio je Astanu (2:0), dok je prvi konkurent Zhetysu poražen na gostovanju kod Pavlodara. Na kraju, sa 42 boda, četiri više od Zhetysua Shakhtar, osvojio je titulu prvaka države.Ove sezone je u ovoj dalekoj zemlji koja sve više i više ulaže u nogomet nastupilo  nekoliko naših igrača. Bivši igrač Željezničara Samir Bekrić nosio je dres prošlogodišnjeg prvaka Tobola, nekadašnji igrač Slobode Gradimir Crnogorac prvotimac je Atyarua, dok je Darko Maletić nosio dres Aktobea sa kojim je na kraju zauzeo četvrto mjesto.

 

Ipak najviše uspjeha imao je Shakhtar iz Karagande, našeg Aldina Džidića, ovaj bivši igrač Čelika imao je fantastičnu sezonu. Od strane novinara izabran je za najboljeg stranog igrača lige, a već drugu sezonu je i kapiten Shakhtara. Za 28-godišnjeg korpulentnog stopera nedavno su interes pokazale ekipe iz ruske najjače divizije, međutim predsjednik Shakhtara ga nije htio pustiti, pa mu je predložio novi dvogodišnji ugovor pod mnogo boljim uvjetima koje je Džidić prihvatio.

Sljedeće sezone u pretkolu Lige prvaka imat ćemo još jednog predstavnika i to iz dalekog Kazahstana, gdje će nogomet za nekoliko godina dostići razinu vrlo jake Ruske lige.

scsport.ba/Dino Kurbegović

Čitano 4084 puta