29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 15 Avgust 2011 17:16

Pritvor za Nevresu Dizdarević Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

nevrediz1Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici Unkas Arnaut odredio je danas jednomjesečni protvor za Nevresu Dizdarević (33) iz zeničkog sela Vrselje. On je optužena da je u subotu oko 22 sata u porodičnoj kući u pomenutom zeničkog selu, nakon kraće svađe nožem u vrat ubola svoga 33-godišnjeg supruga Ahmedina koji je sat vremena kasnije usljed obilnog krvarenja preminuo. Dok je trajalo saslušavanje Nevrese Dizdarević, ispred zgrade Kantonalnog suda u Zenici pojavila su se dva brata i dva rođaka ubijenog koji su za snahu tražili da se sa slobode brani tokom suđenja. Svoj zahtjev pravdali su činjenicom da je iza njihovog ubijenog brata Ahmedina, ostalo dvoje maloljetne djece, od kojih je jedno teško bolesno, te da bi najbolje bilo da se o njima brine njihova majka.

 

Bračni par Dizdarević bio je bez zaposlenja, a Ahmedin je podlegao na putu do zeničke bolnice.

Kako je saopćeno, sve se odigralo u porodičnoj kući iza 22 sata, a velikoj tragediji prethodila je svađa zbog novca, jer je Ahmedin navodno pokušao da primora suprugu da mu preda novac, oko 50 KM, koji je sakrila kako ga on ne bi potrošio. Mještani sela Vrselje su iznenađeni ovom tragedijom, ali su nam kazali da je mladi bračni par teško živio, jer su bili nezaposleni i imaju su dvoje djece. Ubijeni Ahmedin je povremeno radio neke uslužne fizičke poslove i tako zarađivao.

Supruga Nevresa Dizdarević (33) se odmah dobrovoljno predala policiji i istražnom policijskom timu priznala zločin. Po nalogu dežurnog tužioca Borislava Milešića zatražena je obdukcija, a nakon završetka istražnih radnji osumnjičena Nevresa Dizdarević sa izvještajem je predata na daljnji zakonski postupak.

Čitano 4832 puta