28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 10 Januar 2012 19:53

Novosti iz KB Zenica

U prostorijama direkcije KB Zenica, održan je sastanak koji je upriličio direktor KB Zenica Ibrahim dr Šišić sa doktorima i magistrima nauka, zaposlenim u KB Zenica. Uuvodnu riječ je dao direktor KB Zenica, dr Šišić, koji je istakao značaj i važnost doktora i magistara nauka, a koji su najbitnija karika u ovom trenutku, kada KB grabi krupnim koracima prema Univerzitetsko kliničkom centru.

U ovom trenutku, u KB Zenica je zaposleno 5 doktora nauka i 24 magistra nauka, što predstavlja respektabilan broj. 2 doktora nauka su vanredni profesori na Zdravstvenom fakultetu u Zenici - Prof.dr Belma Pojskić i Prof. Dr Salem Alajbegović, a 2 doktorice su u zvanju docenta na istom fakultetu – Doc.dr Alma Bajtarević i Doc.dr Lejla Čalkić. Treba naglasiti da je Doc.dr Alma Bajtarević angažovana kao docent i na Univerzitetu Travnik. Dr. Sci Merlina Kalajdžić trenutno čeka na izbor za zvanje docenta.

 

Ono što je posebno pohvalno i što treba istaći je i činjenica da do kraja ove godine još desetak kolega treba da pristupiodbrani magaistarskih radova, a desetak kolega odbrani doktorskih disertacija.

Tokom diskusije koja se razvila nakon uvodne riječi direktora, istaknuta je važnost koju KB treba pridati obrazovanju i usavršavanju mlađih kolega, kako bi u što većem broju došli do broja sa kojim bi se svrstali u red Kliničkih centara te centara koji imaju i Medicinski fakultet.

KB sa svojim naučnim kadrom treba u budućnosti da profiliše što veći broj mlađih kadrova, koji bi svojim radom i kvalitetom doprinjeli podizanju kvaliteta te stvaranju novije i prepoznatljivije slike koju treba da da KB Zenica, a sve u cilju zadovoljnog pacijenta i zadovoljnog osoblja.

Tekst preuzet iz KBZ

{!jomcomment}