29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 17 Januar 2012 20:33

Kad nam dolazi grijanje?

 

grijanje-zenicaKompanija ArcelorMittal Zenica potvrdila je da je usljed tehničkih problema na parnom kotlu koji proizvodi toplotnu energiju za grijanje grada, a desili su se sinoć oko 19 sati, tokom noći bila primorana zaustaviti rad kotla.

 

Time je reducirana isporuka toplotne energije obzirom da je aktivan tek jedan od dva kotla. „Stručni timovi odmah su počeli s radovima na otklanjanju problema, te se normalizacija stanja očekuje unutar 48 sati od početka radova“, izjavila je Dijana Božić - Srdanović, portparol ArcelorMittal Zenica.

 

E sad, u jutrošnjoj izjavi Radiju Q tehnički direktor Grijanja Elvir Bošnjak je kazao da će hlađenje kotla trajati par sati i da se tek očeekuje ulazak radnika u kotao. Poslušajte jutrošnju izjavu.

NEKOLIKO SEKUNDI nakon objavljivanja ovog članka dobili smo, doduše nezvaničnu, informaciju da je kotao večeras potpaljen (?) što je u suprotnosti sa izjavom koju ćete čuti, ali recimo da vjerujemo svom "izvoru". U toj varijanti, radijatori bi mogli biti topliji već tokom noći. Iskreno, po prvi put bi više voljeli da vjerujemo nezvaničnim, nego zvaničnim informacijama.... Zato i kažemo - kad nam dolazi grijanje...

Tehnički direktor JP Grijanje Zenica Elvir Bošnjak za radio Q by Radio Q Zenica

 

Recimo da su ušli tog trenutka (mada se iz Bošnjakove tvrdnje vidi da ulaze oko podneva) Četrdeset osam sati od tog trena nije sutra - srijeda, nego preksutra - četvrtak.  

I da, nezvanično je nekim kolegama sugerisano da ne upotrebljavaju termin - nema grijanja, nego grijanje je reducirano, jer radi jedan od dva kotla. Pa da znate.