28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 20 Januar 2012 17:02

Vlada ZDK: 48.sjednica

Na svojoj 48. sjednici održanoj danas, Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Dokument okvirnog budžeta za period 2012-2014. godine kojim su projicirane srednjoročne makroekonomske prognoze i fiskalna strategija, zatim struktura potrošnje u javnom sektoru i budžetski prioriteti u ovom periodu. Izrada Dokumenta okvirnog budžeta za trogodišnji period je uobičajena praksa koja proizilazi kao obaveza iz Zakona o budžetima Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Na ovoj sjednici dato je ovlaštenje ministrici obrazovanja, nauke, kulture i sporta da potpiše ugovore sa studentskim centrima u Federaciji BiH u subveniconiranju usluga smještaja i ishrane studenata sa područja Kantona u akademskoj 2011/2012. godini. Ministarstvu obrazovanja data je i saglasnost za isplatu sredstava sportskim klubovima za troškove kotizacije i članarine te za isplatu sredstava ustanovama kulture, u skladu sa Odlukom o privremenom finansiranju za period januar-mart 2012. godine

Danas je usvojena i Informacija o stanju priprema za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća sa mjerama za organizovanje, razvoj i jačanje civilne zaštite u Kantonu koju je izradila Kantonalna uprava za civilnu zaštitu.

Nakon što su premijer i članovi Vlade Kantona u novogodišnjoj noći posjetili Kantonalnu bolnicu Zenica – Odjeljenje za porodiljstvo, na današnjoj sjednici Vlade odlučeno je da se za 10 porodilja koje su se porodile 1. januara 2012. godine odobri po 500 KM kao vid pomoći i podrške.


Press služba ZDK