29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Januar 2012 02:38

Nagrade Zenice do 31.01.

Ocjenjivački sud Općine Zenica raspisao je Javni poziv za prijave kandidata za Nagradu i Plaketu Zencie, potvrdio nam je Jusuf Duraković, predsjednik desetočlanog Ocjenjivačkog suda.

- Javna priznanja Zenice se dodjeljuju povodom dvadesetog marta, Dana općine Zenica, a u 2012. godini dodjelit će se javna priznanja utvrđena Odlukom o javnim priznanjima, i to ukupno pet Nagrada i Plaketa, a njihov omjer biće određen po analizi prispjelih prijedloga. Ove godine nema dodjele Grba, jer se on dodjeljuje svake dvije godine, što znači da će biti dodjeljivan naredne godine, kazao nam je Duraković.

Priznanja se mogu dodjeljivati građanima Zenice, BiH ili drugih država, udruženjima, lokalnim zajednicama, ustanovama, privrednim društvima za uspjehe u radu i aktivnostima kojima znatno doprinose razvoju Zenice ili pojedinih djelatnosti, afirmaciji njenih interesa, u znak odavanja počasti i zahvalnosti, te unapređenju ljudskih prava i razvoju demokratije.

 

Nagrada Zenice ima svoj novčani ekvivalent, kojis e ne može dodjeliti profitnim organizacijama ili preduzećima, dok Plaketa ima samo «papirnatu» vrijednost.

Pravo predlaganja kandidata imaju građani, udruženja građana, članovi Vijeća općine Zenica, radna tijela Vijeća, Načelnik općine, organi mjesnih zajednica, ustanove, strukovne organizacije, vjerske zajednice, privredna društva i drugi pravni subjekti, putem obrasca za jedno od predloženih javnih priznanja, koji se može preuzeti na web stranici Općine Zenica ili u Stručnoj službi Vijeća i Načelnika, a dostavlja se Ocjenjivačkom sudu do 31. januara.