28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 06 Mart 2012 01:58

Batonovi muhabeti

 

BATONOVI MUHABETI-VELIKO INTERESOVANJE RATNIH VOJNIH INVALIDA 

Batonovi muhabeti, je novi projekat koji Klub paraolimpijskih sportova Baton Zenica,već dva mjeseca uspješno realizira. Ova aktivnost je probudila veliko interesovanje ratnih vojnih općine Zenica a održava se svakog petka u prostorijama Kluba u Radakovu.

Jedan od glavnih razloga formiranja ovog Udruženja su putovanja koja kod osoba sa posebnim potrebama stvaraju efekat borbe sa hendikepom u kojem se nalaze.

S tim u vezi, do sada smo putem eminentnih predavača osoba koje vode porijeklo ili su tamo boravili radili ili studirali , predstavili slijedeće države: Siriju, Jordan, Italiju, Egipat, Sudan, Kosovo (regiju u kojoj žive Bošnjaci Goranci) a zadnju smo imali priliku predstaviti Ćešku Republiku gdje smo imali čast ugostiti prof. dr. Muhameda Okića, uglednog profesora koji je u ovoj zemlji završio prestižne studije i dugo godina radio kao profesor na Karlova Univerziteta, jednom od najstarijih svijetskih univerziteta.

Mada već tri mjeseca na računu raspolažemo sa dvadesetak maraka, posredstvom ličnog entuzijazma i uloge dobrog domaćina, svaki petak obezbjedimo večeru, kolače i tople i hladne napitke za sve učesnike kao i kombi prevoz za sve zainteresovane osobe sa invaliditetom.

U narednom periodu planiramo predstaviti, Pakistan, Tursku, Mađarsku, Saudijsku Arabiju, Holandiju i Iran.

Ismić Amir, prof.