28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 April 2012 15:32

Uhvaćen kradljivac lančića Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

lanaczenica8Policija je na osnovu dojave građana identificirala i uhapsila napadača na Zeničanku Z. K., potvrdila je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK. On je sredinom marta s vrata ženi strgnuo zlatni lančić veće vrijednosti te pobjegao, ali su napad zabilježile sigurnosne kamere AE sigurnosti postavljene na poslovnim prostorijama zgrade ispred koje se desilo razbojništvo.

 

Nakon što je "Dnevni avaz" objavio fotografije napadača, u Travniku se nekoliko građana obratilo policiji prepoznavši Tuzlaka Osmu Nukića, studenta jednog fakulteta u Travniku, gdje je i nastanjen.

Nakon što se policija uvjerila da se zaista radi o toj osobi, počela je potraga jer se nakon objavljivanja članka u našem listu mladiću gubio svaki trag. Kasnije je utvrđeno da se krio na Vlašiću u vikendicama poznanika.

Policija je u Travniku pratila osobe s kojima se Nukić družio. Iskoristila je njihov susret u kafiću gdje mu je napravila zasjedu i uhapsila ga. Uskoro se očekuje podizanje optužnice, a Nukiću je određen branilac po službenoj dužnosti.

Čitano 6614 puta