28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 01 Februar 2012 07:40

Ministar vozio sa 2.17 promila

Ministra prometa i komunikacija u Vladi Zeničko-do bojskogkantona (ZDK) Raifa Seferovića policija je krajem prošle sedmice zaustavila na magistralnom putu M-17 na ulazu u Zenicu. Alkotestiranjem, kako saznaje “Dnevni avaz”, utvrđeno je da je ministar imao 2,17 promila alkohola u krvi.

Nakon što je utvrđeno da je Seferović pijan policajac M. B. naložio mu je da preda vozačku dozvolu i izađe iz vozila, a kolegi kazao da sjedne na vozačevo mjesto i odveze ministra kući. Seferović je tada, prema riječima očevidaca, počeo prijetiti policajcima da će ostati bez posla te da će im nazvati ministra policije.

Policajci su ignorirali prijetnje, ministru napisali kaznu od 400 KM i dva mjeseca zabrane upravljanja vozilom. Ali, kako saznajemo, već sutradan premješteni su na druge poslove.

Jedan od njih, koji već deset godina radi kao saobraćajni policajac, navodno je nakon telefonske naredbe ministra policije Rifata Delića, Seferovićevog kolege i prijatelja, iznenada postavljen da čuva portirnicu.

- Zakon je isti za sve, pa i mog kolegu i poznanika. Premijer Fikret Plevljak i ja smo se složili da ne smije biti nikakve osvetoljubivosti, tim prije što su ljudi radili svoj posao. Ja ih jedino mogu nagraditi za Dan policije, a nema govora da sam ikoga zvao da ih premjesti - kazao je ministar policije ZDK Raif Delić.

Seferović, također, tvrdi da je bilo teških riječi, ali da ne bi tražio premještaj policajaca.
- Ja sam čovjek legalista i priznajem da sam pogriješio. Žaomije što sam ugrozio živo te ljudi, ali, nasreću, sve se završilo na kazni. Iako je tu noć bilo teških riječi, zaista ne bih nikad tražio osvetu i ne želim da ti pošteni momci ispaštaju što su radili svoj posao - kazao nam je Seferović.