Printaj ovu stranu
petak, 16 Mart 2012 09:53

Potjernica za Seadom Kurtovićem

tango-kurtovicPolicija Zeničko-dobojskog kantona je na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici raspisala potjernicu za 55-godišnjim Seadom Kurtovićem zvanim Daidža. Potjernica je raspisana nakon prijave Kurtovićeve supruge Lejle da je u julu prošle godine oteo njihovog petogodišnjeg sina. Nesretna žena do danas nema informacija o tome gdje joj je sin odveden.

 

- Razišli smo se još u maju, a on je tražio da povremeno viđa našeg sina. Jednom prilikom je tražio da ga odvede u Dubrovnik na nekoliko dana, što sam dopustila, jer je bio kraj jula. Otišli su 30. jula, da bi se on dan kasnije, navodno, javio iz Dubrovnika da je sve uredu - kaže nam Lejla.

Umjesto tri-četiri dana, odmor se produžio na sedmicu, a posljednji put sa Seadom i sinom Lejla je kontaktirala 7. avgusta.

- Poslao mi je SMS da su još u Dubrovniku, da se ne brinem i odmah nakon slanja poruke isključio je mobitel. Taj broj više nikada nije bio dostupan, a od tog dana ni sinu ni njemu nema nikakvog traga - kaže nam dječakova majka, koja je tek nedavno, nakon što je sudski utvrđeno da je muževa adresa nepoznata, mogla pokrenuti i formalnu brakorazvodnu parnicu.

- On je za mene otmičar, kriminalac i on me kao takav ne interesira. Ali, želim svoje dijete natrag. Tokom potrage za njim i sinom javio se momak koji ga je, navodno, 31. jula odvezao na Aerodrom Sarajevo radi puta u Tursku. Ipak, nema ga na spisku putnika tih dana, pa ili je koristio lažne dokumente za sebe i dijete ili je to bio pokušaj zavaravanja traga. Zamolila bih sve ljude koji imaju bilo kakva saznanja da se jave najbližoj policijskoj stanici - kazala nam je Lejla.

Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, potvrdila nam je da je u dva navrata postojala nezvanična informacija o kretanju Kurtovića.

- U oba navrata su naši ljudi na terenu vršili provjere i nije nađen nijedan trag da je osoba za kojom tragamo uistinu i bila tu - kazala nam je Ahmić.

U zeničkom naselju Tetovo Kurtović je imao garsonijeru, a u naselju Radakovo kafić "Tango". I garsonijera i kafić su od prošle godine prazni i nema nikakvih naznaka da ih je iko posjećivao ili ulazio u njih.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)