26 Januar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 12 April 2012 09:10

Policija izdala 259 naloga

policija-trakaSAOPĆENJE ZA JAVNOST - (Rezultati akcije kontrole alkoholiziranosti vozača) - U skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, policijski službenici su realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontroli alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

 

Prilikom naznačene akcije kontrolisana su 942 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 259 prekršajnih naloga. Od ovog broja 76 prekršajnih naloga je izdato zbog utvrđene alkoholiziranosti vozača, dok je zbog drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH vozačima izdato 216 prekršajnih naloga. U skladu sa zavedenom akcijom sačinjena su 4 Izvještaja o počinjenom prekršaju. Ispitivanju alkotestom je podvrgnut 201 vozač dok su 2 vozača odbila ispitivanje alkoholiziranosti.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZE-DO kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.


URED POLICIJSKOG KOMESARA