23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 31 Decembar 2014 02:44

Prijem kod muftije

U petak 26. decembra 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je hfz. dr. Safet ef. Husejnovića i hfz. Zehrid ef. Rešića.

 

Prijemu u Uredu muftije prisustvovao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica.

 

Prijem je organiziran povodom promocije u zvanje doktora islamskih nauka hfz. Safet ef. Husejnovića, imama Sejmenske džamije u Zenici, koji je doktorsku disertaciju pod naslovom ''Utjecaj kira'eta na izvođenje šerijatskih propisa'' uspješno odbranio na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu, u srijedu 17. decembra 2014. godine, te promocije u časno zvanje hafiza Kur’ana Zehrid ef. Rešića, imama u džematu Lukovo Polje, MIZ Zenica, koji je pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH završni ispit položio u srijedu 10. decembra 2014. godine.

 

Obraćajući se hfz. dr. Safet ef. Husejnoviću i hfz. Zehrid ef. Rešiću, muftija zenički čestitao je na postignutim rezultatima na polju nauke i stručnog usavršavanja, kao i na iskazanoj odgovornosti u izvršavanju dužnosti imama, hatiba i muallima, te je, između ostaloga, istakao: ''Mi u Islamskoj zajednici ponosni smo na imame koji svojim trudom i radom postižu rezultate koji su, između ostaloga, garant da će Islamska zajednica biti kadar odgovoriti zahtjevima vremena i uspješno odgajati generacije muslimana koji će nositi izazove i teret naših džemata i zajednice. Poštovani hfz. dr. Safet ef. i hfz. Zehrid ef., budite ponosni na svoje rezultate, velika je čast biti hafiz Kur'ana i doktor islamskih nauka. Činim dovu Uzvišenom Allahu, dž. š., da vam podari u vašem radu strpljenja, znanja i mudrosti i lijepog zdravlja.''

 

U znak pažnje muftija zenički darovao je hafizima prigodne hedije.