28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Decembar 2014 19:44

Aktivnosti Merhameta

Sumirajući 2014. Osnovni odbor Merhameta u Zenici ocjenio je proteklu godinu uspješnom. Zahvaljujući donatorima i ljudima dobre volje uspjeli smo pomoći osobama u stanju socijalne potrebe čime smo ispunili svoju misiju i barem na kratko vratili osmjeh na lice onih koji teško žive, poručuju iz Merhameta. 

 

Pored svakodnevnih aktivnosti, sudjelovali smo i u pružanju pomoći stanovništvu poplavljenih područja. Podijeljeno je oko 300 prehrambenih i higijenskih paketa osobama koje su morale napustiti svoje domove, navodi se u saopćenju Merhameta. Pored ovoga realizovane su još tri akcije podjele prehrambenih paketa za samohrane majke i osobe teškog materijalnog stanja. Osim navedenog od mjeseca marta svakog četvrtka je organizovano besplatno mjerenje pritiska i šećera u krvi, a tradicionalna akcija Kurban i ove godine je uspješno provedena i bila najuspješnija do sada, ocjenjuju u zeničkom Merhametu.

 

 U narednim danima planirana je podjela još 40 prehrambenih paketa za lica u stanju socijalne potrebe, te koristimo priliku da se zahvalimo svim donatorima koji su tokom protekle godine podržali naš rad, navodi se u saopćenju.