19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 Decembar 2014 04:26

Muftija posjetio Medicu

U utorak 16. decembra 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, u pratnji glavnog imama MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice i sekretara Edina Kavazovića, boravio je u zvaničnoj posjeti nevladinoj organizaciji ''Medica'' Zenica.

 

Tom prilikom muftija zenički susreo se sa direktoricom ''Medice'' mr. sci. Sabihom Husić i njenim saradnicama.

Muftija je direktorici Husić čestitao na dobijenoj prestižnoj nagradi ''Žena svijeta'' za 2014. godinu, ističući: ''Zahvaljujemo Vam što ste Bosni i Hercegovini donijeli ovu prestižnu nagradu kao priznanje za dostignuća i ugrađivanje najviših vrijednosti u radu na promociji istine, pravde i podrške žrtvama seksualnog nasilja. Radujemo se vašem uspjehu, a naša radost je veća spoznajom da postoje ljudi koji se zalažu za istinske vrijednosti, koji su profesionalni i predani u ispunjavanju povjerenih emaneta. Uvjereni smo da će Vas ova nagrada dodatno obavezati da i dalje istrajete na putu dobrote i plemenitosti i da dosljedno odgovorite povjerenim zadacima na čast i ponos svih građana Bosne i Hercegovine.''

 

Također, muftija je direktorici čestitao na organiziranju promocije „Međunarodnog protokola o dokumentiranju i istraživanju slučajeva seksualnog nasilja u konfliktu“, koja je upriličena u Zenici, 28. 11. 2014. godine.

 

Nakon što se zahvalila na posjeti i upućenim čestitkama, direktorica ''Medice'' muftiju zeničkog i njegove saradnike upoznala je sa aktivnostima ove stručne nevladine organizacije, naglasivši da "Medica" radi na temelju humanističkih i feminističkih principa, njegujući multidisciplinarni pristup, tako što povezuje direktnu zaštitu žrtava sa pozitivnim promjenama u pristupu i praksi organizacija, institucija i društva.

Kao znak pažnje muftija je direktorici poklonio roman akademika Enesa Karića ‘’Slučajno čovjek’’.